Zoeken in deze blog

woensdag 28 januari 2009

Freek WAMBACQ en Bart BACKAERT: kunst en natuur in het stadspark van Aalst

Vorige zaterdag gaf Kunstencentrum Netwerk afspraak in de Plantentuin van het Aalsterse stadspark. Daar werd het kunstwerk 'Stadium 1' van Freek WAMBACQ onthuld.


Het werk is een 'reconstructie' van de startlijn van het eerste Olympisch stadium in het Griekse Olympia (*1). Dit werk is het eerste in een rij die in verschillende landen zullen komen in de aanloop naar de volgende Olympische Spelen.

Burgemeester Ilse UYTTERSPROT herinnerde in haar toespraak aan haar vroegere contact met 'stenen' en 'Netwerk': tijdens de inhuldiging van de gebouwen van Netwerk aan de Houtkaai gooide zij (in het kader van een artistieke-officiële ingreep) een baksteen over haar schouder in de Dender.
Met een openluchtreceptie werd het officiële gedeelte afgesloten.
Voortaan sta je vanaf de Olympische startlijn oog in oog met 'Roodkapje', het felgekleurde beeld dat midden in de Plantentuin staat (ingang via de Parklaan).

De bonte groep kunst- en (weldra allemaal) natuurliefhebbers werd nu door Bart BACKAERT, hoofd van de Aalsterse Groendienst, vergast op een schitterende natuur-historische rondleiding (gekruid met pittige details en een vleugje humor) door het stadspark (*2).


Freek Wambacq en Bart Backaert

Aandachtige 'kopjes' bij de Grote Ballonvijver

Schitterend geconcipieerde doorkijk naar de stad

Wegdromen bij zoveel moois...

In de houten wallen wordt het snoeihout op een natuurlijke manier vewerkt.

Geen opmerkingen: