Zoeken in deze blog

maandag 1 maart 2010

Michael CHIA met 'Happy Rain' bij Arthus Gallery in Brussel

Het werk van fotograaf Michael CHIA leerden we hier in 'Waterschoenen' vorig jaar al eens kennen. Toen stelde hij onder de titel 'Dreams in Dreamland' tentoon bij Galerie budA in Asse.
In diezelfde tentoonstelling waren ook foto's te zien uit de reeks 'Happy Rain' die nu bij Arthus Gallery aan de orde is.
De mooie catalogus met foto's en teksten van Michael Chia straalt een en al kleur en blijheid uit, terwijl wij regen toch meestal met onaangename grauwheid associëren.

Michael CHIA (°1964, Singapore) vestigde zich in 1987 in België. Aanvankelijk was fotografie voor hem als hobby een uitlaatklep voor zijn creativiteit. Maar het werd zijn professionele weg met zowel aandacht voor de artistieke fotografie als het gewone reportagewerk. Bovendien begeleidt hij workshops voor tal van geïnteresseerden.

Zijn artistieke fotografie omschrijft hij zelf het liefst als reisfotografie. Ook voor 'Happy Rain' plukt hij zijn personages uit de hem vertrouwde oosterse stedelijke landschappen.
Telkens weer geeft hij de kleurrijke figuren met hun onafscheidelijke paraplu's als bewegende personages in een 'vloeiende' omgeving weer. Deze foto's lijken soms meer op pastels of aquarellen van een wereld die altijd in beweging is.


Soms noemt hij een foto 'Rain dance' of 'Make a wish', maar heel dikwijls kiest hij voor 'Happy Rain', ook omdat het voor hem met herinnering en emotie te maken heeft.

0
In de catalogus omschrijft hij het als volgt:
+
I remember.
I remember the rain.
The wetness.
I used to dash across.
Shielding myself.
But I don't.
Anymore.
+

Niet alleen deze tekst, maar het hele fotografische werk van Michael Chia is pure poëzie.
0


Deze tentoonstelling loopt tot 27 maart 2010
bij Arthus Gallery
Simonisstraat 33
1050 Brussel

dinsdag t/m vrijdag: 14 - 18.30 uur
zaterdag: 11 - 18.30 uur
*

www.arthusgallery.com
*

www.michaelchia.com


Geen opmerkingen: