Zoeken in deze blog

dinsdag 15 maart 2011

Sergiu Toma bij Galerie Mie Lefever in Destelbergen

Op de valreep neem ik U nog mee naar Galerie Mie Lefever in Destelbergen. Daar kunt U nog tot 20 maart (open vrijdag-zaterdag van 13 tot 17 uur en zondag van 14 tot 17 uur) terecht voor de schilderijen van de jonge Roemeense kunstenaar Sergiu TOMA (°1987).
De Roemeense artistieke invasie via de 'School van Cluj' is al enkele jaren aan de gang. Recent kon U in 'Waterschoenen' kennis maken met één van de voortrekkers: Adrian Ghenie. Zijn tentoonstellingen in het SMAK (overigens nog te bezoeken tot 27 maart) en bij Galerie Tim Van Laere in Antwerpen werden hier uitvoerig besproken.

(c) Sergiu Toma & Galerie Mie Lefever

Met Sergiu TOMA toont Mie Lefever een kunstenaar van de jongste generatie afgestudeerden uit de 'University of Art and Design' van Cluj-Napoca in Roemenië. Deze bijzonder actieve kunstopleiding heeft zich tot doel gesteld haar studenten op hoog niveau op te leiden, met oog voor technisch-artistieke kwaliteiten en een bijzondere aandacht voor zowel de eigen culturele en artistieke traditie als een intense blik op de hedendaagse artistieke taal.

Ondanks zijn jonge leeftijd presenteert Sergiu TOMA nu al een eigen beeldtaal en een stevige schildertechnische bagage. Zijn inspiratie zoekt hij in de interieurs van zijn jeugd, een oosteuropese kamer waarin hij zijn personages opvoert  (met als sleutelfiguur een 'statisch' zelfportret in het grote schilderij achteraan).

(c) Sergiu Toma & Galerie Mie Lefever

De galeriste wil deze kunstenaar de mogelijkheid bieden om rustig te groeien. Schilderen en sfeerscheppen kan hij nu al perfect, met olieverf op doek of paneel, meestal minutieus, maar soms met een bewust ontbrekend hoekje...

Ik ben benieuwd naar de verdere evolutie.

Ga zeker nog eens kijken... voor het te laat is.

Galerie Mie Lefever
Eenbeekstraat 15
9070 DESTELBERGEN

vrijdag 18 en zaterdag 19 maart: 13 - 17 uur
zondag 20 maart: 14 - 17 uur


Geen opmerkingen: