Zoeken in deze blog

donderdag 19 mei 2011

Tomas Lahoda met 'Deer Paintings' bij Galerie S&H De Buck in Gent

In tegenstelling tot de vorige tentoonstelling, waarbij het grote raam aan de straatkant verduisterd werd om een donkere kamer te creëren voor het werk van Ann Decaestecker, kan je nu weer ongestoord dwars door de galerie kijken.

(c) Tomas Lahoda & Galerie S&H De Buck

Je krijgt er een ruim uitzicht op de grote 'Deer Paintings' (2000-2003) van Tomas LAHODA (°1954). De herten springen er als het ware van de muren of staan er veeleer als zelfbewuste, nog niet tot jachttrofee gereduceerde keizers van het rijk der fauna.

Deze serie kadert in het grotere en langdurige project 'After', waarin Lahoda verschillende thema's aansnijdt, werkend naar bestaand materiaal. In het geval van de 'Deer paintings' baseerde hij zich op de kitscherige benadering van het thema door niet-kunstenaars (of would-be kunstenaars) en liet hij zich ook inspireren door de fotografische collectie van een oom-jager.

(c) Tomas Lahoda & Galerie S&H De Buck

Door de enorme formaten nemen de schilderijen de ruimte in. Tomas Lahoda weet door zijn schildertechnische expertise te ontsnappen aan de banaliteit en de oorspronkelijke kitscherigheid, terwijl hij toch op een ontegensprekelijke manier de grenzen aftast.

(c) Meltem Elmas & Galerie S&H De Buck

In het fotokabinet heeft Jan Van Den Abbeel gekozen voor het werk van Meltem ELMAS met de serie 'Dreams'.


*

Tot 28 mei 2011
in Galerie S&H De Buck
Zuidstationstraat 25
9000 GENT

woensdag t.e.m. zaterdag: 15 - 18 uur

Geen opmerkingen: