Zoeken in deze blog

maandag 4 juli 2011

Danny Cobbaut en Co in het Belfort te Aalst

In de Ridderzaal van het Aalsterse Belfort stelt Danny COBBAUT (°1966) indringende, schitterend geschilderde portretten van zichzelf en zijn vrienden voor. Met een onvoorstelbare trefzekerheid weet hij emoties en zuivere zinnelijkheid uit de beelden. Hij weet net zo goed zinderende kracht te leggen in de kleinste schilderijen als in zijn grotere werken.

(c) Danny Cobbaut

Zijn mannelijke modellen geven zich soms letterlijk, maar steeds figuurlijk bloot. Soms kijken ze je rechtstreeks (met grote ogen) aan, zelfverzekerd of enigszins verwonderd. Maar een andere keer toont hij ze geheel in zichzelf gekeerd, intens of rustig genietend van het moment.

(c) Danny Cobbaut

Dat Danny Cobbaut ook als scenograaf voor het theater werkt (NTG), mag niet verwonderen als je ziet hoe hij deze tentoonstelling opgebouwd heeft met verschillende compartimenten, vertrekkend vanuit het centrum van deze moeilijke tentoonstellingsruimte.
Deze compartimentering staat uiteraard in functie van de verschillende thema's in het werk.

Deze tentoonstelling is een absolute aanrader en de omweg naar Aalst waard !

*
U kan meteen ook terecht in de Belfortkelder voor het gevarieerde werk van Mia DOMS, WAF, Mattis VAN SCHUYLENBERGH en Philippe WULLAERT.

(c) Mattis Van Schuylenbergh

Nog te bezoeken op 7 - 8 - 9 - 10 en 11 juli 2011
van 14 tot 19 uur

BELFORT
Grote Markt
9300 AALST

Tekst en foto's: Artspotter voor 'Waterschoenen'

Geen opmerkingen: