Zoeken in deze blog

vrijdag 2 december 2011

LINEART 2011 in Flanders Expo te Gent

Het waren alweer drukke tijden voor een 'kleine zelfstandige' als ARTSPOTTER. Gelukkig verscheen Uw dienaar flink uitgerust aan de start.
Woensdagavond was ik in het SMAK voor de preview van de nieuwe tentoonstellingen met o.a. Coming People, Wouter Feyaerts, Raak,... (hierover binnenkort meer). Bovendien wachtte de vernissage van 'Tender Buttons', de ultieme groepstentoonstelling in het voormalig studentenrestaurant Overpoort van de Gentse Universiteit.
Donderdagavond mocht ik opnieuw naar Gent voor de eerste indrukken op LINEART, gevolgd door een bezoek aan de tentoonstelling '10 jaar NUCLEO: de connectie'.

(c) Alain Biltereyst bij galerie c. de vos (Stand T 119)

Hierna volgt alvast wat info over LINEART. In een volgende bijdrage loodsen we U morgen door 'Tender Buttons'. Beide initiatieven lopen immers slechts tot dinsdag 6 december 2011.

In de bijgevoegde foto's nemen we U heel even mee door het eerste gedeelte van Lineart. Dan bent U alvast op dreef voor eigen ontdekkingen in de rest van de kunstbeurs.


(c) Francis Denys & Wannes Lecompte bij Galerie MX7 (Stand T120)

Lineart is al 30 jaar de Vlaamse kunstbeurs met een Belgisch en internationaal karakter. Dit jaar ligt ook een speciale focus op Japan, met een concentratie Japanse galeries achteraan in het tentoonstellingspaviljoen. Raadpleeg zeker op stand 1713 het 'ARTLOVER-project' in dat verband.

(c) Elke Andreas Boon bij Galerie MX7 (Stand T133)

Een bezoek aan Lineart begin je best aan de linkerzijde bij 'The Border', een project van kunstgaleries met jonge, actuele kunst, gevolgd door 'Gigacase', waarin dit jaar fotografie (van o.a. Lieven Nollet, Kurt Stallaert, Elke Andreas Boon,...) centraal staat (Curator: Johan Swinnen).

(c) Koen Pattyn bij Galerie Pinsart (Stand T153)

Neem bij 'The Border' op stand T115 de beurskrant 'The List' mee. Daarin worden '8 new, hot gallerists' voorgesteld. En...kijk eens aan...ook WATERSCHOENEN.BLOGSPOT.COM wordt hier uitdrukkelijk vernoemd (p. 4 Galerie c. de vos).

(c) Johan Lingier bij Galerie Pinsart (Stand T154)

LINEART in Flanders Expo (Gent)
van vrijdag 2 t.e.m. dinsdag 6 december 2011
dagelijks van 11 tot 19 uur
vrijdag 2 en maandag 5 december tot 22 uurGeen opmerkingen: