Zoeken in deze blog

dinsdag 21 mei 2013

Eirene Efstathiou met 'Memories of the Present' in MOTinternational (Brussel)

 U bent er maar beter snel bij, want de tentoonstelling 'Memories of the Present' van de Griekse Eirene EFSTATHIOU (°1980) loopt nog slechts tot 1 juni 2013.

Het is een kleine, maar bijzonder fijne tentoonstelling.

In series van kleine werken neemt ze ons mee naar haar eigen land en meer bepaald naar Athene, dat de afgelopen jaren blijkbaar enkel nog in beeld komt als centrum van verzet tegen de steeds dieper om zich heen grijpende economische en financiële crisis.

De beelden van straatprotesten, die via de media verspreid werden of foto's die ze zelf maakte, gebruikt ze  als basis voor kleine schilderijen die ze in clusters samenbrengt.
 
  
Eirene Efstathiou, 'Against Oblivion', 2012/2013, Oil and acrylic on
4 panels, 18 x 18 cm each panel
 
 
De actualiteitswaarde van de beelden krijgt in de geschilderde versie een extra dimensie, een toets van persoonlijke betrokkenheid. Met titels als 'We are more than an image on TV' of 'Against Oblivion' maakt ze haar engagement meer dan duidelijk. Deze beelden mogen niet zomaar voorbijflitsen en vervolgens vergeten worden.
 
Door de kleine formaten dringt een kennismaking van nabij zich op, waardoor je als toeschouwer als het ware mee in de taferelen opgenomen wordt.
 
 

MOTINTERNATIONAL Brussels
 
 
met
'Memories of the Present'
 
tot 1 juni 2013
woensdag t.e.m. zaterdag: 11 - 18 uur
in
MOTINTERNATIONAL
Vandenbrandestraat 1
1000 BRUSSEL
 
 
 
© Artspotter voor WATERSCHOENEN
 


Geen opmerkingen: