Zoeken in deze blog

vrijdag 21 juni 2013

Foto's van Colette Broeckaert en concert van Sebastian Berweck bij Het Balanseer (Aalst)


In oktober 2010 kon U in WATERSCHOENEN uitgebreid kennis maken met uitgeverij 'Het Balanseer' in Aalst.

Hun uitgangspunten definiëren ze als volgt:

"Het balanseer legt zich toe op het uitgeven van proza, poëzie en essays en wil daarbij die auteurs onder de aandacht brengen die de Nederlandse taal verfrissen, ontwrichten of uitpuren en haar zo een bijzonder elan verlenen. Via lezingen, literaire evenementen, tentoonstellingen en concerten willen we de affiniteiten met andere artistieke genres aanraken".

Dit weekend, 22 en 23 juni 2013 is er tijd voor een tentoonstelling en een concert ten huize van 'Het Balanseer'.


Foto's van Colette Broeckaert, wachtend op een plekje in de tentoonstelling
 
 
 Colette BROECKAERT, die filosofie en piano studeerde en sinds de oprichting in 2007 bij de uitgeverij betrokken is, stelt voor het eerst een selectie van haar fotografisch oeuvre voor.
Rekening houdend met de beperkte tentoonstellingsperiode, ging WATERSCHOENEN vooraf even langs. Wanneer U dit weekend gaat kijken, heeft alles ongetwijfeld een plekje gekregen. Wij mochten rondneuzen in het ruime aanbod van analoge en digitale foto's, gladde glanzende afdrukken of matte laserprints, stedelijke landschappen en situaties, gebouwen, mensen, hulpeloze vogeltjes, kinderen, onverwachte details,... een mix van zwart-wit en vooral kleur.
 
 

© Colette Broeckaert
 
 
 Fotografie is voor Colette Broeckaert een 'liefdesverhaal' met het medium, waarbij ze het 'gebrek' aan gespecialiseerde opleiding veeleer ervaart als een bevrijdende zegen.
 
De tentoonstelling kan bezocht worden op zaterdag 22 juni vanaf 14 uur tot de start van het 'Concert Sebastian Berweck' (keyboards + cassette + recorders) om 20.30 uur.
 
Op zondag 23 juni is de tentoonstelling toegankelijk van 14 tot 18 uur.
 

© Colette Broeckaert
 
 
 Het Balanseer
Dirk Martensstraat 38
9300 AALST
 
 
 
 © Art Spotter voor WATERSCHOENEN
 
 


Geen opmerkingen: