Zoeken in deze blog

dinsdag 15 december 2015

BLANCO, de platformfunctie van NUCLEO in GentBLANCO is de noemer waaronder de Gentse atelierorganisatie NUCLEO sinds februari 2015 haar platformfunctie uitbouwt. BLANCO biedt een venster op het werk van de bij NUCLEO residerende kunstenaars, als ruimte voor experiment, reflectie en presentatie.


© Bert Joostens - Wondergem

BLANCO opende een onderzoeks- en presentatieplek in één van de ateliergebouwen van NUCLEO (Paddenhoek) en treedt met verschillende projecten ook buiten de muren van de eigen panden. Zo stimuleert de organisatie haar kunstenaars om met hun werk in dialoog te treden met de wereld buiten het atelier.© Peter De Clercq

NUCLEO stelt een ruimte ter beschikking als kunstplatform in één van haar ateliergebouwen. Een onderzoeks- en presentatieplek voor kunstenaars, waar hun inhoudelijke en praktische werkprocessen aan bod kunnen komen en hun kunst openbaar kan worden gemaakt. Een neutrale plek waar kunstenaars tijdelijk aan de slag kunnen om naar believen een eigen invulling te installeren. De ruimte kan worden gebruikt door NUCLEO-residenten voor try-out, experiment, proefopstellingen en expositie met of zonder publiek.

© Inge Decuypere & Isa D'HondtINFO

blanco@nucleo.be | +32 (0)9 329 50 52
NUCLEO vzw, Lange Violettestraat 231, 9000 Gent 

Geen opmerkingen: