Zoeken in deze blog

vrijdag 24 februari 2017

KAIROS CASTLE: het juiste ogenblik in het Kasteel van Gaasbeek
Nog even geduld, want de hedendaagse kunsttentoonstelling over 'HET JUISTE OGENBLIK' begint pas op 1 april 2017 in het Kasteel van Gaasbeek.
Toch geven we u de raad om nu al een plek in uw agenda te reserveren.
We bezorgen u alvast deze inleiding...


Kairos Castle ‘Pluk de eeuwigheid in het ogenblik.’ 

(Ernst Bloch)


Sofie Muller‘Kairos Castle’ is een hedendaagse kunsttentoonstelling over ‘het juiste ogenblik’, met de Nederlandse filosofe en auteur Joke Hermsen als curator. 
We kennen Chronos als de god van de praktische, meetbare (klok)tijd
uit de Griekse mythologie, als de tijd die we hebben. Maar wie kent ook zijn kleinzoon Kairos, de god van ‘het geschikte ogenblik’, die voor onverwachte inzichten zorgt en nieuwe kansen biedt? Hij onderbreekt de meetbare tijd en vertegenwoordigt al die bevlogen momenten van schoonheid en daadkracht die het leven intens maken. Kairos is de tijd die we zijn. 


Joke Hermsen, foto Koos Breukel, 2015

Met deze expo toont Joke Hermsen het Kasteel van Gaasbeek als een plek waar de tijd ‘gestapeld’ is, waar die andere tijd ervaren wordt. Met een team kunstenaars gaat zij in het kas- teel op zoek naar sporen van de inspirerende ‘Kairos-tijd’. Met woord en beeld, klank en kleur speurt ze naar de verstilde tijd, naar bezinning, bezieling en beweging. 

Met werk van Maarten Baas, Peter Bogers, Mynke Buskens, David Claerbout, Alexandra Cool, Annabelle Daou, Mariska de Groot, Jaap de Jonge, Gilbert Garcin, Antony Gormley, Suzanna Hertrich, Jay Mark Johnson, Olga Kisseleva, Jorge Macchi, George Meertens, Corinne Mercadier, Sofie Muller, Hans Op de Beeck, Thierry Pecastaing, André Pielage, Davide Quayola, Pipilotti Rist, Georgia Russel, Berndnaut Smilde, Martijn Veldhoen, ... 

Praktische informatie / van za. 1 april tot en met zo. 18 juni 2017. Meer infor- matie over Joke Hermsen vindt u op www.jokehermsen.nl. 


Berndnaut Smilde
Art Spotter / Waterschoenen

Geen opmerkingen: