Zoeken in deze blog

zondag 27 augustus 2017

KUNST & ZWALM 2017KUNST & ZWALM 2017

(re)PUBLIEKGedurende drie opeenvolgende weekends kunnen kunstliefhebbers via een uitgestippeld traject door de Vlaamse Ardennen genieten van interventies en werken van meer dan twintig kunstenaars die velden, schuren, kerken en andere plaatsen in het golvende landschap bezetten. 

Deelnemende kunstenaars: 

Matthieu Ronsse, Leo Copers, Bert Drieghe, Kristof Van Heeschvelde in samenwerking met Gert Scheerlinck , Charlie De Voet, Chris Rotsaert, Claire Stragier, David Tanghe, Didier Van De Steene, Ella Vandenbussche, Geert Van der Linden, Hyun De Kempe, Inge Decuypere, Jan Leenknegt, Klaas Van der Linden, Marc Galle, Maya Roest, Nicoline Van Stapele, Veerle Michiels, Thijs Van der Linden, Lena Vandenbussche, Thierry Mortier, Steven Galle, Tessa Groenewoud, Jesse Cremers. 
Curator: Thijs Van der Linden.


© Claire Stragier


Livestream elk tentoonstellingsweekend vanaf 13 uur

Kunst & Zwalm, een organisatie van de vzw Boem, is uitgegroeid tot een evenement met vele vertakkingen. Zo zal de gerenommeerde kunstenaar Patrick Van Caeckenbergh, die in Zwalm woont, op zondag 3 september zijn praktijk toelichten tijdens een publiek interview met Tom Van Imschoot in de kerk van Michelbeke. Maya Roest sluit af met een adembenemende dansperformance.


© Kristof Van Heeschvelde

Andere kunstenaars gaan op zaterdag 9 september in dezelfde kerk aan de slag met virtual reality. Nog anderen werken op residentieplaatsen in de stad Zottegem en kunnen via live streaming gevolgd worden.

© Nicoline Van Stapele


Kunstenaar Thierry Mortier levert een sociologisch onderzoek onder de titel 'Hinterland'. Lees alvast de tekstbijdrage in de website van Kunst&Zwalm bij (re)PUBLIEK K&Z.


© Thierry MortierVoor het volledige programma, alle deelnemers, de praktische afspraken,...


Volg ook een en ander opIn 2011 nam WATERSCHOENEN u mee naar de Zwalmstreek voor de laatste editie van de eerste generatie (Biënnale sinds 1997) en in 2015 konden we berichten over een 'herboren' Kunst&Zwalm, zeg maar de tweede generatie.


Art Spotter / Waterschoenen

Geen opmerkingen: