Zoeken in deze blog

zaterdag 23 september 2017

DNAalst... een tentoonstelling in 't Gasthuys (Aalst)De tentoonstelling ‘DNAalst’ vertelt het verhaal van de stad Aalst en zijn deelgemeenten op een nieuwe en eigentijdse manier. Langs een duidelijk en logisch parcours zal de bezoeker zorgvuldig geselecteerde thema’s ontmoeten, die tonen hoe de identiteit van onze stad tot stand is gekomen. De tentoonstelling vertelt over bestuur en politiek, en toont Aalst als een vechtende stad, een zorgende stad, een biddende stad, een werkende stad, een feestende stad,… .

Deze tentoonstelling is een langlopend project dat tot eind december 2019 te bezoeken blijft.

Maar zo lang wachten hoeft natuurlijk niet.

DNAalst... ook voor kinderenDe tentoonstelling DNAalst is ook voor kinderen een absolute beleving. Verkleed als wetenschapper kunnen zij zich een weg banen doorheen de tentoonstelling en het DNA van de stad onderzoeken. Diverse proeven zorgen voor een actieve doebeleving, waardoor een bezoek aan de tentoonstelling nog lang zal blijven hangen.


Laat je kinderen wetenschapper worden voor 1 dag en ga met hen op onderzoek naar het DNA-profiel van de stad Aalst. Experimenteer, ruik, proef en voel! Jullie treden in de voetsporen van Martens, bestrijden de pestbacterie met geneeskrachtige kruiden, ontcijferen geheimschrift en krijgen een Oilsjters taalbad. Als kers op de taart maken de kinderen ook hun eigen DNA zichtbaar, en worden zo deel van het verhaal!

Van 6 tot 12 jaar

Het educatieve parcours doorheen de tentoonstelling is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar (onder begeleiding) tot 12 jaar. Ouders en leerkrachten zijn van harte welkom om met hen de tentoonstelling te bezoeken en spelenderwijs te leren over de eigenheid van de stad Aalst. Drie mini-laboratoria zorgen voor een (inter)actieve verwerking van de historische en wetenschappelijke inhoud van de tentoonstelling op kindermaat. Families kunnen bij aankomst in het museum gratis een wetenschapskoffer ontlenen aan de balie van het museum. Scholen kunnen reserveren via museum@aalst.be


Waar?

't Gasthuys - Stedelijk Museum Aalst
Oude Vismarkt 13
9300 AALST

Wanneer?

tot eind december 2019

Open

dinsdag - vrijdag van 10 tot 17 uur
zaterdag - zondag van 14 tot 18 uur
toegang gratis

Contact

museum@aalst.be
tel. 053 72 36 02


Meer informatie op Geen opmerkingen: