Zoeken in deze blog

woensdag 4 april 2018

TIPS VAN WATERSCHOENEN
NEW YORK
TRANSITIONS /  curated by Michael Kukla, 

with work by Hedwig Brouckaert, Joan Grubin, Marietta Hoferer, Michael Kukla, Jaanika Peerna, Susan Schwalb, Ilene Sunshine, Natalie Albaladejo, Claudie Dadu, Jean Louis Gourreau, Joachim Griess, Lionel Laussedat, Doris Schlaepfer and Venice Spescha.    

Opening Thursday April 5th 7-9pm
April 5th - May 4th, 2018 

Project: ARTspace
99 Madison Avenue (between 29 en 30 street) 8 Floor,
New York, NY 10016


*


GENT

Tentoonstelling 11 maart tot 8 april 2018 

Opening op zondag 11 maart 15 u door Michael Meert 


Marc Maet noemde zijn tekeningen zijn visitekaartjes, maar hij kwam er paradoxaal genoeg zelden mee naar buiten. De schilderkunst slorpte hem te zeer op. In zekere zin genoot hij nochtans meer van het tekenen, omdat hij het meer als een spel zag. Naar de schilderkunst verwees Marc Maet weleens als zijn huis met tochtige ramen. Dan was de tekenkunst misschien veeleer zijn idyllische zomerverblijf.

Slechts eenmaal exposeerde de kunstenaar een serie tekeningen, in 1999 in de galerie Croxhapox in een duo tentoonstelling met de toen nog relatief onbekende Michäel Borremans.
Kleine tekeningen waren er met spelden hoog aan de muren opgehangen.

De erfgenamen van Marc Maet, zijn vrouw en twee zonen, willen zijn werk verder in leven houden.

Zijn schilderijen reizen de wereld rond met de Roberto Polo Gallery, Brussels. Maar ook zijn tekeningen dienen gezien en verspreid te worden. Marc Maet gaf jarenlang les aan de Academie in Gent en droeg zijn studenten op handen. Hij zou niets liever hebben dan dat hij ook na zijn dood jonge kunstenaars kan blijven inspireren. Zijn tekeningen,
aquarellen en collages zijn daartoe alvast zijn visitekaartjes. U kunt ze binnenkort bekijken in de S & H DE BUCK GALERIE in Gent,

De opbrengst van de expo zal gebruikt worden om het oeuvre van Marc Maet verder te conserveren en te restaureren.

Leo Maet

*

FOTOKABINET 

WILLY VYNCK


*

AALST

Jan Denys opent een nieuwe Galerie In Situ in AALST

(Krooncenter, Korte Zoutstraat 32E - 9300 Aalst)
“Skin Orgasms”

Femke Gerestein


De titel is geïnspireerd op een tekst uit Beyond the Finite: The Sublime in Art and Science (Roald Hoffmann, Iain Boyd) die Gerestein opgestuurd kreeg door een collega kunstenaar. Hierin wordt de term “Skin Orgasms” geïntroduceerd als beschrijving voor de lijfelijke effecten zoals rillingen of kippenvel die veel mensen ervaren wanneer zij hevig worden geraakt door de emotionele kracht van muziek of andere kunstvormen.

Gerestein maakt tekeningen. Een terugkerend uitgangspunt voor haar werk is haar eigen lichaam. Geresteins nieuwe werken zijn gemaakt met de meest directe en dynamische actie mogelijk om tekens en sporen af te drukken. Tijdens een private performance smeert zij zichzelf in met grafietpoeder en werpt ze zich op het papier op de vloer van haar atelier. Op die manier legt ze bewegingen en gestes vast en registreert ze incidentele ophopingen van grafiet. Door haar lichaam als een delicate uitbreiding van haar materiaal te gebruiken, “beleeft” Gerestein de tekeningen op een uitzonderlijk suggestieve wijze. Rillingen en kippenvel: “Skin Orgasms”, worden onderdeel van haar werk.


21 & 22 april 2018
vernissage zaterdag 14 tot 19 uur
finissage zondag 14 tot 19 uur

*

DEURLE

Logeren in een modernistisch meesterwerk

Architectuur- en kunstliefhebbers kunnen terug hun hart ophalen tijdens een kort verblijf in Woning Van Wassenhove. Wie een weekendje wil wegdromen in het modernistisch meesterwerk van Belgisch architect Juliaan Lampens kan de woning boeken van 1 mei tot 29 oktober 2018 voor een verblijf vanaf 2 nachten. Een exclusieve ervaring!
Of om het met de woorden van onze gasten te beschrijven: 
"Een buitenkans om in zo'n prachtig huis te kunnen verblijven !" 

"Ons verblijf in deze zeer uitzonderlijke woning was een unieke belevenis. Volmaakte eenheid van vorm, van ruimte, van materialen, van licht en schaduw. Het is er zeer aangenaam en stil, de ruimtebeleving en de speling van het licht verandert er voortdurend, soms subtiel soms hevig. Prachtig initiatief om dit pareltje te conserveren en te delen met velen." 

De woning vormt de ideale uitvalsbasis om Latem en de Leiestreek te verkennen. Er zijn verschillende wandel- en fietsroutes in de omgeving van de woning. Fietsen staan ter beschikking van de huurders van de woning. 

Door het boeken van een verblijf ondersteunt u ook mee het residentieprogramma dat door het museum Dhondt-Dhaenens in de woning georganiseerd wordt. 


Praktische info
Boeken kan vanaf dinsdag 3 april 2018 om 13:00 via de Airbnb link op onze website:


Praktisch:
- Beschikbare periode van 1 mei 2018 tot en met 29 oktober 2018
- 500 euro voor 2 nachten/2 personen
- Minimum verblijf vanaf 2 nachten
- Maximum capaciteit 2 personen
- Bij het inchecken krijgt u een gratis museum Dhondt-Dhaenens lidmaatschap.


*

MECHELEN

TZIEN
presenteert

CHRIS
VANDERSCHAEGHE
THE PATH

15-4-2018 tem 6-5-2018

Opening
zondag 15 april 2018 - 14:00Sarah's hands, 2018, olie & emailverf op doek, 40 x 50 cmPARIS
ART PARIS

4-8 april 2018

Grand Palais,Paris 

Booth E18


Artelli gallery 
will be exposing work of

Philippe Lardy (Ch)

Albert Pepermans (Be)

Sylvain Polony ( Fr)© Art Spotter / Waterschoenen


Geen opmerkingen: