Zoeken in deze blog

zondag 29 november 2020

IN DE STILTE VAN DE DINGEN... een boek van Jean DE GROOTE

 

Kathleen Ramboer die eerder dit jaar samen met Jean de Groote tentoonstelde in Gent en in 'Waterschoenen' verscheen, stuurde ons onlangs onderstaand bericht dat we op onze beurt heel graag met U delen.

Kunstenaar Jean de Groote plande een expo in De Corridor te Wetteren.
Bij de opening van deze expo zou tevens het kunstboek over zijn werk en scheppingsproces IN DE STILTE VAN DE DINGEN voorgesteld worden door kunstfilosoof prof. dr. Willem Elias die ook het voorwoord van zijn boek schreef.
Omdat expo en lezing afgeschaft zijn om de gekende redenen, stel ik jullie zelf graag zijn boek voor, een kunstboek waar ik met plezier de vormgeving van verzorgde.

Het is niet alleen een kijkboek maar vooral een boek met vele teksten van diverse auteurs.


Voor meer info zie



Het boek is te koop in de copyright bookshops van Gent en Antwerpen.
Je kan ook een mailtje sturen naar 
Jean De Groote mailadres sebastiandmorra@hotmail.com






 
'In de stilte van de dingen'


Willem Elias, Eric Bolle, Daan Rau, Edith Dove, Marc Ruyters, 
Koen Van Damme, Sebastian Morra, a.o.

Jean De Groote, 2020 

€25,00


Pagina's uit 'In de stilte van de dingen


Jean De Groote is een Belgisch kunstenaar (°1955) die werken maakt vanuit een statuut van afzondering en diepe contemplatie. Ze vertellen het verhaal van een kunstenaar die de stilte opzoekt. Een kluizenaar bijna, zoekend naar de essentie der dingen nadat ze hier op aarde na verloop van tijd hun waarde hebben verworven en daardoor een plek op zijn canvas verdiend hebben. Een stoel, een hemd, een lamp, een schoen. Gewone voorwerpen die voor de kunstenaar een speciale betekenis in zich dragen. Objecten worden dan ook weergegeven zoals ze zijn, ontdaan van enige context. Enkel het licht zelf (en de schaduw) wordt in rekening genomen omdat het geschilderde object hieraan al zijn bestaansrecht ontleent, zowel in oorsprong als organisme als in handen van de kunstenaar als ‘modelʼ. 

(naar Koen Van Damme in the ArtCouch)

De publicatie is een kijk- en leesboek waarin de werken en de processen toegelicht worden door vooraanstaande auteurs, kunstcritici, kunstfilosofen en collegae kunstenaars.

ISBN: 9789464075311
90 pagina's, geïllustreerd, 27 x 21 cm, softcover, Nederlands


Pagina's uit 'In de stilte van de dingen'



***


Art Spotter / Waterschoenen



Geen opmerkingen: