woensdag 23 juni 2021

MASTERS VRIJE KUNSTEN van LUCA SCOOL OF ARTS in DISKUS & NETWERK (Aalst)Vorig weekend streken 9 gloednieuwe MASTERS uit de afdeling VRIJE KUNSTEN van LUCA SCHOOL OF ARTS Gent neer in twee hotspots van de hedendaagse kunst in AALST: NETWERK & DISKUS.

'WATERSCHOENEN' ging alvast een kijkje nemen bij DISKUS en ontdekte er werk van jonge kunstenaars die klaar staan om het artistieke veld te bestormen, met vakkennis, bevlogenheid, energie en hoop.
De website van LUCA omschrijft de de doelstellingen en toekomstperspectieven van de afdeling VRIJE KUNSTEN als volgt:

Master Vrije Kunsten Campus Gent

"De Masteropleiding Vrije Kunsten biedt een ruim en gevarieerd aanbod aan artistieke mogelijkheden. Als student heb je de mogelijkheid om je te specialiseren in een van de verschillende disciplines van de hedendaagse kunst. In de Masteropleiding Vrije Kunsten kan je je zowel focussen op schilderkunst, illustratie, sculptuur, glas, keramiek, vrije grafiek, tekenkunst of mixed media. Bovendien is er ook ruimte voor een vrije, interdisciplinaire of projectmatige aanpak."

Toekomstperspectieven

"Onze afgestudeerden gaan vele richtingen uit in het artistieke werkveld. Sommigen ontwikkelen geleidelijk aan hun eigen artistieke praktijk en werken ondertussen als assistent voor kunstenaars, helpen bij de opbouw van tentoonstellingen of combineren hun artistieke praktijk met deeltijds werk. Sommigen komen terecht in de culturele sector of geven les in het onderwijs. Anderen zetten hun studie elders verder en halen een aanvullend diploma."

***

Een bezoek aan Netwerk zat er helaas niet in, zodat we van twee mensen het echte werk moesten missen. Toch brengen we hier van iedereen een werk in beeld en verwijzen u via een LINK bij hun naam naar hun instagram pagina voor een nadere kennismaking.

Verschillende disciplines en dus ook uiteenlopende materialen, emotionele en koele weergave, vanuit een intense relatie met het onderwerp en de gebruikte materialen, speels of strak, experimenteel en kunsthistorisch onderbouwd, getuigend van durf en verworven meesterschap,... ze houden elkaar in evenwicht en stuwen elkaar vooruit.

Benieuwd naar de toekomst van deze nieuwe generatie!


Wouter Pype


© Art Spotter / Waterschoenen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.