Zoeken in deze blog

dinsdag 21 juli 2020

ZOMERSALON 2020: Steun Gentse kunstenaars


STEUN GENTSE KUNSTENAARS

KOOP LOKAAL


Ondersteuning voor Gentse beeldend kunstenaars 

Veel kunstenaars hebben het moeilijk door de coronacrisis. Uitstel én afstel van tentoonstellingen en opdrachten betekent dat kunstenaars op grote schaal inkomsten mislopen. Samen met vele Gentse culturele organisaties wil Kunsthal Gent daarom het brede publiek bereiken met deze boodschap: koop lokale kunst. 


Maria Degrève
Tower room
Inktjetprint op baryte papier, ingelijst
104cm x 73cm x 3cmOm deze boodschap kracht bij te zetten verzamelen we deze zomer het werk van beeldend kunstenaars uit de bloeiende Gentse kunstscene in Zomersalon 2020 ‘Buy Local’. De tentoonstelling biedt niet alleen de kans aan het publiek om Gentse kunstenaars te ontdekken, maar stimuleert hen ook om jullie rechtstreeks te steunen door werk te kopen. Alle werken worden ook opgenomen in een overzichtelijke catalogus.Ria Bosman
Blauw 4
Textiel en verf
149cm x 110cm x 0cm

Tegelijk met de tentoonstelling in Kunsthal Gent lanceert De Gentse Cultuurzomer (een initiatief van het Gents Kunstenoverleg) een online platform waarop alle werken uit het Zomersalon terug te vinden zijn. Geïnteresseerden zullen ook via deze weg een kunstwerk uit het Zomersalon kunnen kopen (in samenwerking met croxhapox).

Nicoline van Stapele
MANY BRIDGES TO CROSS 
Acrylic and oil on linen 
2018, 120 x 80 x 4cmRAADPLEEG DE ONLINE CATALOGUS HIER:

https://gentskunstenoverleg.be/zomersalon/
De tentoonstelling loopt in Kunsthal Gent vanaf 17 juli, het begin van De Gentse Cultuurzomer, en is te zien én te koop tot en met 30 augustus.

Lies Caeyers
Lies Caeyers
Als ich can (Limited edition)Elk werk in het Zomersalon is te koop. De verkoop vindt plaats tussen koper en kunstenaar (of de galerij die de kunstenaar vertegenwoordigt), zonder tussenkomst van Kunsthal Gent. Zo gaat zoveel mogelijk van de opbrengst naar de kunstenaar.


De hier getoonde foto's zijn slechts enkele van de honderden werken die beschikbaar zijn.


Art Spotter / Waterschoenen


Geen opmerkingen: