Zoeken in deze blog

woensdag 23 september 2020

MARIE'S BEELDENTUIN (Aalst)

 

In de Aalsterse stadsrand, op de hoek van de Bredestraat en de Leenstraat, ligt in en achter een statige villa een onverwachte tentoonstellingsruimte: 

Marie's Beeldentuin

Een grote sculptuur op de hoek voor het huis laat wel vermoeden dat hier een en ander te beleven valt. In 2011 organiseerde de bewoonster Maria Hofman een eerste tentoonstelling, nadat ze al tientallen jaren de beeldende kunsten in binnen- en buitenland volgde. Sinds die eerste presentatie stelt ze elk jaar opnieuw in september en oktober huis en tuin open voor 'haar' kunstenaars.

Op 12 september 2020 werden de gasten (geheel coronaproof en in stijl) ontvangen voor de allernieuwste editie. De weergoden hadden zich mee op de eerste lijn genesteld.

Met werk van Adhémar, Gis, Rietje Geurts, Peggy Wauters, Sebastiaan Coppens, Marie Bénédicte, Si Bollé, Max Jungblut en Leon Vermunt kregen verschillende artistieke disciplines een forum: keramiek, schilderkunst, bronzen sculptuur, glas, juwelen, design, ...


Adhémar

Met de kleurrijke keramieken figuren van Adhémar kom je de Beeldentuin binnen.
Meteen om de hoek in het kleine paviljoen toont Rietje Geurts haar sculpturale kwaliteiten met een hele reeks modern-klassieke bronzen figuren, waaruit we onderstaande 'Balans Engel' selecteerden.


Rietje Geurts

De strak geregisseerde tuin is het terrein voor diverse ontdekkingen, gaande van deze doorleefde keramische sculptuur door Peggy Wauters (ze heeft hier nog meeer keramische sculpturen en schilderijen), een schitterende design-zetel van Max Jungblut (deze gele kon ons het meest bekoren), imposante sculpturen van Leon Vermont of het onverwachte glaswerk van Sebastiaan Coppens (in uiteenlopende verschijningsvormen).


Peggy Wauters


Max Jungblut


Sebastiaan Coppens


Maar U hebt buiten en binnen nog recht op meer keramiek, schilderijen, glaswerk, juwelen, ...

Te bezoeken tot 2 november 2020
elke zaterdag en zondag
van 12 tot 19 uur
of na afspraak

0475 53 72 73

Marie's Beeldentuin
Leenlaan 18
9300 AALST© Art Spotter / Waterschoenen
Geen opmerkingen: