Zoeken in deze blog

maandag 3 augustus 2020

NETWERK FILM & OCCUPIE PRADIT (Aalst)


*
Vanaf 6 augustus is ook de tentoonstelling OCCUPIE PARADIT weer te bezoeken. Scroll naar beneden voor de link naar de bespreking in WATERSCHOENEN.
*

Beste filmliefhebber,
Netwerk Aalst schotelt je elke zomer de strafste films voor in openlucht. Ook dit jaar kunnen we opnieuw films programmeren voor jullie. Eindelijk! We hebben jullie gemist.

De bijzondere omstandigheden zorgen ervoor dat het een unieke editie wordt. Samen met Stad Aalst, De Werf, Utopia, Cirk!, Kunstoevers, Biensoigné en Cinema lanceren we KOER&TOER. Zo bieden we een antwoord op jullie cultuurhonger en kan je vanaf 30 juli genieten van een gevarieerd programma op de prachtige binnenKOER van de Pupillen. Netwerk Aalst programmeerde alvast 11 straffe films.

(500) DAYS OF SUMMER

Marc Webb
Tom droomt ervan architect te worden, maar werkt als wenskaartschrijver. Hij wordt halsoverkop verliefd op Summer, de nieuwe secretaresse van zijn baas. Ze beginnen een relatie. Wanneer Summer hem plots dumpt, is Tom volledig uit zijn lood geslagen. Tom blikt terug op de 500 dagen die hij met Summer spendeerde om erachter te komen waar het is misgelopen, hierdoor herontdekt Tom zijn ware passies in het leven.
Do 13/08: Koop tickets voor je bubbel >

Cold War

Pawel Pawlikowski
Dit meeslepend liefdesverhaal speelt zich af in Polen ten tijde van de Koude Oorlog. Een verhaal over onmogelijke liefde in een onmogelijke tijd. In zijn zoektocht naar jonge artiesten om een ensemble op te richten dat Poolse folklore opvoert, valt het oog van muzikant Wiktor op de jonge en vrijgevochten Zula. Al snel ontstaat een gepassioneerde romance, die wordt bemoeilijkt door de politiek en andere tegenslagen. Deze zwart-witfilm werd genomineerd voor de Oscars.
Vr 14/08: Koop tickets voor je bubbel >

QUEEN & SLIM

Melina Matsoukas
Tinder kan al eens een onverwachte match opleveren. Hij is een luid kauwende maar verder voorname jongeman die niet drinkt, zij is een ambitieuze advocaat die net een zaak heeft verloren die haar zwarte cliënt het leven zal kosten. Na een vrij ongemakkelijke eerste date worden de twee onderweg naar huis in de auto tegengehouden door een witte politieagent. De interactie tussen de agent en de twee inzittenden escaleert gruwelijk en de twee slaan op de vlucht.
Za 15/08: Koop tickets voor je bubbel>

PORTRAIT DE LA JEUNE FILLE EN FEU

Céline Sciamma
Marianne is schilder en moet het huwelijksportret van Héloïse schilderen, een jonge vrouw die net het klooster verlaten heeft. Héloïse weigert te poseren als verzet tegen haar lot als echtgenote. Marianne zal dus in het geheim moeten schilderen. Voorgesteld aan Héloïse als gezelschapsdame bekijkt Marianne haar en groeit de aantrekkingskracht tussen de twee vrouwen.
Zo 16/08: Koop tickets voor je bubbel >

KNIVES OUT

Rian Johnson
De befaamde misdaadschrijver Harlan Thrombey wordt dood aangetroffen in zijn landhuis, net na z’n 85ste verjaardag. Uit het niets duikt de charmante privédetective Benoît Blanc op. Hij wordt geconfronteerd met hebberige familieleden, die elkaar zonder aarzelen verdacht maken, en enkele loyale bedienden die de lippen stijf op elkaar houden. Ondanks valse sporen, zelfzuchtige leugens en verborgen motieven, is Blanc vastberaden de waarheid te achterhalen.
Do 20/08: Koop tickets voor je bubbel>

THE FAREWELL

Lulu Wang
Wanneer de familie van Billi er achterkomt dat hun geliefde grootmoeder terminale longkanker heeft, besluiten ze om haar niet in te lichten. In plaats daarvan plannen ze een geïmproviseerde bruiloft in hun moederland China. Als Billi, tegen haar principes in, toch besluit om te gaan komt ze in aanraking met het leven dat ze als 6-jarige gedwongen moest opgeven, haar eigenzinnige grootmoeder en de kracht van onuitgesproken liefde.
Vr 21/08Koop tickets voor je bubbel >

PARASITE

Bong Joon-ho
De werkloze Ki-taek en zijn gezin leven in een krappe woning een arm bestaan. Ze raken bijzonder gefascineerd door de rijke familie Park en zien mogelijkheden om van hun luxueuze bestaan te profiteren. Het gezin doet langzaam maar zeker zijn intrede tot het leven van de familie Park en heeft daarbij geen moeite met een paar leugentjes. Een onverwacht voorval gooit echter roet in het eten, ze moeten alles op alles zetten om hun nieuwe leven te behouden.
Za 22/02: Koop tickets voor je bubbel >

LITTLE WOMEN

Greta Gerwig
In Little Women reflecteert schrijfster Jo March over haar leven en dat van haar drie zussen: Meg, Amy en Beth. Het verhaal speelt zich af in het conservatieve negentiende-eeuwse Amerika en biedt een kijk in het leven van vier jonge vrouwen, vastberaden hun leven te leiden volgens hun eigen regels. De film wist zes Oscarnominaties in de wacht te slepen waaronder die voor Beste Film.
Zo 23/08: Koop tickets voor je bubbel >

ALMOST FAMOUS

Cameron Crowe
Almost Famous is gebaseerd over de ervaringen van schrijver en regisseur Cameron Crowe als freelance rockjournalist bij Rolling Stone tijdens zijn middelbare schooljaren. Het coming-of-age verhaal gaat over de 15-jarige jongen William die mee op tour gaat met een opkomende rockband in de vroege jaren ’70. Een hartverwarmende film die heel wat prijzen won, waaronder de Oscar voor Beste Originele Scenario.
Do 27/02: Koop tickets voor je bubbel >

THE SQUARE

Ruben Östlund
In een prestigieus museum voor hedendaagse kunst wordt het nieuwste werk van een beroemde Amerikaanse kunstenaar voorbereid: een installatie bedoeld om altruïsme te bevorderen. De curator, een gerespecteerd man, schakelt een PR-firma in om de nodige buzz te creëren rond de kunstinstallatie. Al snel escaleert het verhaal en raken zowel de museumdirecteur als het museum in een existentiële crisis.
 Vr 28/08: Koop tickets voor je bubbel >

ONCE UPON A TIME IN HOLLYWOOD

Quentin Tarantino

Los Angeles, 1969, een tijd waarin alles verandert. TV-ster Rick Dalton en zijn vaste stuntdubbel Cliff Booth proberen aan de bak te komen in de filmindustrie. De negende film van Quentin Tarantino is een eerbetoon aan het gouden Hollywood-tijdperk, met meerdere verhaallijnen en een imposante ensemblecast.
 Za 29/02: Koop tickets voor je bubbel >
Vanaf donderdag 6 augustus kan je ook de tentoonstelling Occupie Paraditopnieuw bezoeken. We vragen je wel om vooraf te reserveren. Ondertussen kan je nog steeds genieten van de vlaggen van Four Flags aan onze gevel.


Geen opmerkingen: