Zoeken in deze blog

vrijdag 6 september 2013

20 jaar Galerie C. De Vos in Aalst


Zondag 8 september 2013 opent in galerie c. de vos te Aalst een speciale tentoonstelling naar aanleiding van 20 jaar galerie.

De galerie toont dan een selectie van werken door artiesten die er van 1993 tot 2013 tentoonstelden. Al deze werken behoren tot de privécollectie van de familie Cherretté - De Vos.

 
Collage galerie c. de vos
 
 
 Een galerie voor hedendaagse kunst die reeds 20 jaar standhoudt verdient op zijn minst enige aandacht.
Ik kan me niet precies herinneren wanneer ik er voor het eerst kwam, maar het was vast als gewone kunstliefhebber in de beginjaren.
 
Toen ik zowat 6 jaar geleden deze blog 'Waterschoenen' opstartte, was Cathy De Vos even later de eerste die ik portretteerde. In dat artikel krijgt u een beeld van de drijfveren en artistieke passies van de galeriste. Waterschoenen kon in september 2008 ook uitgebreid verslag uitbrengen omtrent 15 jaar galerie.
 
Inmiddels staan we dus weer 5 jaar later en zijn de tentoonstellingen van galerie c. de vos talloze keren in deze blog besproken.
 


 'That's where the light gets in'
 
In de komende tentoonstelling mag u werk verwachten van onder andere Marc Angeli, Stefan Annerel, A.T. Biltereyst, Ria Bosman, Raphaël Buedt, Bruno Decré, Pascal De Pauw, Vincent De Roder, Luc De Roeck, Elza De Roo, Ignace De Vos, Ignatius De Vos, Dan Dhaen, Filip Fierens, Luc Fierens, Paul Gees, Roel Goussey, Félix Hannaert, Hernandez&Fernandes, Stijn Kriele, Alex Michels, Dirk Peers, Walter Schelfhout, Jiri Szeppan, Kurt Taveirne, Philippe Vandenberg, Frank Van Hiel, Ria Verhaeghe.
 
 

Bruno Decré, collectie Cherretté-De Vos
 
 
Er volgt uiteraard nog een uitgebreide bespreking. Dat hoeft u er echter niet van te weerhouden om zelf reeds een bezoek te brengen aan de jarige galerie.
 
Tijdens de vernissage zal kunstcriticus Daan RAU u overigens op boeiende wijze de weg tonen.
 

 Luc De Roeck, collectie Cherretté-De Vos
 
 
De tentoonstelling loopt tot 5 oktober 2013
in
galerie c. de vos
oude gentbaan 295-297
9300 aalst
 
vrijdag en zaterdag: 14 - 18 uur
zondag: 10.30 - 13.30 uur
 

 Raphaël Buedts, collectie Cherretté-De Vos
 
 
 
 
© Art Spotter voor Waterschoenen
 
 
 


Geen opmerkingen: