Zoeken in deze blog

vrijdag 8 juni 2018

RIA BOSMAN bij galerie c. de vos (Aalst)In WATERSCHOENEN toonden we u de voorbije jaren meermaals werk van 

Ria BOSMAN

Ria Bosman, Mist, 2017
acryl op leder op paneel


Reeds in 2009 namen we u mee naar haar Gentse atelier onder de titel: 
DE RUSTGEVENDE RECHTLIJNIGHEID VAN RIA BOSMAN.

Nadien dook ze dan regelmatig op ter gelegenheid van tentoonstellingen in Aalst (galerie c. de vos) (zie hierin ook LINKS naar al de andere besprekingen), Gent (Huize St. Bonaventura), Kalken (Estaminet In den Bouw), Wieze (Villa De Olmen).

Naar aanleiding van haar tentoonstelling 'In den Bouw' (2010) noteerden we het volgende:


In het begin van de jaren '80 omschreef ze haar werk en haar methode zelf reeds als volgt: "Ik hou het bij het eenvoudige, het sobere. Het overbodige dient tot niets, je loopt alleen verloren in de chaos. De manier waarop ik werk is een ambachtelijke werkwijze, in een methodisch opgevat werkproces."Tijdens ons atelierbezoek (2009) mochten we reeds vaststellen dat dit standvastig standpunt niets aan kracht ingeboet heeft.

Ria Bosman loopt geen trends achterna. Met sobere middelen brengt zij (weliswaar middels een intensief werkproces) sobere werken voort, die geen ander doel hebben dan zichzelf te zijn in al hun volmaakte eenvoud. Ria Bosman biedt geen franje, geen tierlantijnen. Haar werken presenteren zich aan een publiek van fijnproevers of liefhebbers van een eerlijke en pure artistieke keuken.
In 2014 dook ze op in Huize St. Bonaventura met een toch wel nieuwe oriëntatie in haar werk, waarbij de nadruk op schilderen kwam te liggen en de keuze voor leder als canvas zich manifesteerde.
Het gebruik van acrylverf mag dan al gewoon lijken, de drager is dat allerminst.


Voor haar is dat een terugkeer naar een basismateriaal dat ze jaren geleden (in repen geknipt) al gebruikte voor haar wandtapijten.Ria Bosman, Hetwas, 2018
acryl op leder op paneel


Nu staat ze tot 30 juni 2018 weer in 

galerie c. de vos (Aalst)

Oude Gentbaan 295-297
9300 AALST

vrijdag, zaterdag en zondag
14 - 18 uur
of na afspraak 0476 98 49 97

galeriecdevos@gmail.com© Art Spotter / WaterschoenenGeen opmerkingen: