Zoeken in deze blog

zaterdag 14 november 2020

Nummer #6 van THE ART COUCH... een TIP met STIP van WATERSCHOENEN

 

*****************


*****************

Op 26 oktober 2020 verscheen het zesde nummer van 'TheArtCouch'.

Met drie nummers per jaar slagen ze er wonderwel in de actualiteit op te volgen en bijzonder respectvol om te gaan met diverse kunstvormen. Het woord 'elitair' staat geenszins in de woordenschat van de mensen achter het label 'TheArtCouch', maar 'kwaliteit' respecteren ze des te meer.

Die kwaliteit vertaalt zich bovendien in de presentatie van hun tijdschrift.

In het 'Woord Vooraf' van hun meest recente uitgave omschrijven Frederic De Meyer en Annelies Vanbelle hun uitgangspunten als volgt:

"Het wordt ons vaak, doch niet steeds, in dank afgenomen: TheArtCouch is een uiterst eclectisch magazine. We kiezen er doelbewust voor om open te staan voor allerhande kunst, los van het medium, de stijl, of de bekendheid van de kunstenaar."
...
"Lezers enthousiasmeren voor de beleving van kunst, hoe divers ook, is de kernmissie van TheArtCouch. Nieuwsgierigheid opwekken, een passie voor kunst aanwakkeren."

In deze verwarrende tijden, waarin het museum- en galeriewezen al voor de tweede keer de deuren moet sluiten, is een tijdschrift als TheArtCouch een zalige houvast, een bron van informatie en boeiende ontmoetingen.

Naast de gedrukte versie kan je bovendien overschakelen naar de website en de sociale media waar TheArtCouch actief is.


***

We bladeren even door het zesde nummer:

Van AANSTORMEND TALENT met o.a. Gommaar Gilliams en Joris Vanpoucke over SPOT ON ART met o.a. Honoré d'O, Hans Vandekerckhove of Sarah De Vos gaat het naar DE VISIE VAN DE VERZAMELAAR, waarin Paul & Marie-Rose Declercq-Benoot aan bod komen (hun devies: 'ART BUYERS LIVE LONGER'). EMINENCE GRISE Adriaan Raemdonck komt uitgebreid aan bod. In KUNST AAN ZET houdt Els Wuyts ons de volgende stelling voor: "Je mag je best laten leiden door wat je nog niet kent."

Hans Vandekerckhove

Paul & Marie-Rose Declercq - Benoot

In een heleboel GESPREKKEN MET KUNSTENAARS noteren we o.a. Bendt Eyckermans, Leen Vandierendonck, Ben Sledsens, Bert Huyghe, Strook of Maarten Vanden Eynde.


Leen Vandierendonck

Strook

En er is MEER... VEEL MEER !


***

Het tijdschrift kost slechts 15 € en kan besteld worden via onderstaande link:

https://www.theartcouch.be/magazine/


© Art Spotter / Waterschoenen

Geen opmerkingen: