Zoeken in deze blog

vrijdag 29 april 2022

Liliane VERTESSEN… een uniek overzicht in DISKUS Aalst

 

DISKUS 

Aalst

presenteert tot 5 juni 2022

(zaterdag en zondag: 13 - 18 uur)

een uitzonderlijke selectie

(1973 tot heden )

uit het oeuvre van

LILIANE VERTESSEN


Liliane Vertessen ©
heet u welkom bij DISKUS

Een jaar geleden vormde bovenstaand beeld in de voortuin van DISKUS AALST de inleiding tot een artikel over de tentoonstelling 'Shift & Drift'.

Sindsdien heeft DISKUS een gevarieerd tentoonstellingsparcours neergezet.

De komst van Liliane VERTESSEN (°1952) is zonder twijfel een unieke kans om het werk van deze dame te (her)ontdekken.

Info over Liliane VERTESSEN in Aspecten van de Bleische Kunst na '45 door Willem ELIAS: https://www.belgischekunst.be/2012/10/liliane-vertessen-1952/


Liliane Vertessen @ Diskus Aalst


"Vertessen fotografeert zichzelf in uiteenlopende poses, die erotisch geladen zijn en sterk geënsceneerd. Ze speelt met een waaier aan rollen van de vrouw: de verleidster, de dame, het lustobject, de prostituee of het onschuldige meisje. Die rollen worden hier gereflecteerd, zowel gevierd als bekritiseerd. De werken bevatten vaak melancholische elementen. Ze doen denken aan beelden uit het verleden en bevatten een poëtische en een zeer authentieke kracht."

(Uit omschrijving M HKA Ensembles)


Liliane Vertessen @ Diskus Aalst


"In het oeuvre van Liliane Vertessen schuilt een mysterieuze dubbelzinningheid: het provocerend rollenspel suggereert een grenzenloos exhibitionisme. Niets is minder waar. Steeds weer vlucht ze in een rollenspel en verbergt ze zich in een cliché van ‘De Vrouw’ : de vamp, de stoeipoes, de diva, de dame, de koningin, de femme fatale, de hoer, het onschuldige meisje. Haar echte identiteit blijft echter ongrijpbaar."

(Uit een tekst van Galerie Zwart Huis)


Liliane Vertessen @ Diskus Aalst
DISKUS
Diepestraat 46
9300 AALST

Geen opmerkingen: