Zoeken in deze blog

woensdag 10 juni 2009

EXPECTATIONS: 3 fotografen bij In Situ

Onder de titel 'EXPECTATIONS: Past - Present - Future' loopt bij Galerie In Situ een tentoonstelling met werk van drie kunstenaars.
Eveline van Duyl is actief als beeldhouwster en fotografe. Bij In Situ toont ze enkel fotografisch werk en ze vormt daarmee de hoofdmoot van deze tentoonstelling. De titel van deze tentoonstelling is overigens aan haar werk ontleend.
Met de serie 'Expectations: Past - Present - Future' neemt ze ons mee in een wonderlijk geregisseerde mensenwereld, waarin pertinente vragen gesteld worden over verlangens, herinneringen, dromen, verwachtingen, teleurstellingen,... kortom het leven zelf.


In de hoofdgalerie (Arbeidstraat) is de oude vrouw met trouwjurk in de rolstoel één van de iconen. Ga ook kijken naar de vitrine van In Situ 2 in de Molenstraat waar de muzikale familie met het blonde voetballertje voor een onverwachte, maar schitterende combinatie zorgt.

Met de reeks 'Changing times' zet ze opmerkelijke jongens- en meisjesposes neer.

InSi2

www.evelinevanduyl.com


Harmen de Hoop situeert op zijn foto-affiches (on)gewone ingrepen of situaties op ogenschijnlijk banale locaties.
Hij laat ons toch telkens weer dat hersenkronkeltje verder ontplooien.


InSi2
Met 'Boy throwing away his toys' en 'Boy playing football' dropt hij ons op bedrieglijk eenvoudige wijze midden in het maatschappelijk debat.


www.harmendehoop.com


Lionel Scoccimaro eist in de hoofdgalerie met zijn groot, glanzend drieluik (zie detail met weerspiegeling hierboven) toch wel de nodige aandacht op. Ook zijn zwart-wit-portretten van een oudere vrouw (zijn moeder) hebben - op zijn zachtst gezegd- een 'speciaal' karakter.

Deze drie fotografen spelen een spel met de werkelijkheid. Fotografie is op zich al een 'bedrieglijke' weergave van 'een' werkelijkheid. Maar deze kunstenaars gaan nog een stevige stap verder door een bewust bedrieglijke omgeving te creëren en die te presenteren als een op het eerste gezicht 'normale' situatie.
Open tot 12 juli 2009
bij Galerie In Situ
Arbeidstraat 110
vr-za-zo: 14-18 uur
en in vitrinegalerie InSi2 (doorlopend open)
Molenstraat 64
9300 AALST

Geen opmerkingen: