Zoeken in deze blog

woensdag 8 juli 2015

VENETIË ... Biënnale ... de eerste stapjesDe eerste dag in Venetië is altijd een beetje acclimatiseren. Nu was het niet zozeer een kwestie van temperatuurverschil, maar het 'gewone' besef dat je in een andere wereld terecht komt.
Eenmaal voorbij Piazzale Roma zijn auto's en bussen uit het straatbeeld verdwenen en nemen boten hun plaats in op het Canal Grande en in de talloze kleinere kanalen.
Voor alle andere bewegingen binnen de stad is de bezoeker op de eigen voeten aangewezen.


De Zattere kade vanaf de boot op het Giudecca kanaal


Wij logeerden vlakbij de boothalte 'Arsenale'. Dus kozen we voor de snelle route (Linea 4.1) via het Giudeccakanaal. Het kan natuurlijk ook via de toeristische en langere Linea 1 over het Canal Grande.
Giardini en Arsenale, de twee hoofdlocaties van de Biënnale vroegen vanaf ons hotel slechts een kleine wandeling.


Ursula von Rydingsvard in de 'Giardino della Marinaressa'


Een eerste verkenning richting Giardini (waar we de volgende dag uitgebreid op stap gingen) zorgde al meteen voor enkele ontmoetingen in de rand van de Biënnale.

In de kleine 'Giardino della Marinaressa' langs de Riva dei Sette Martiri (in het verlengde van de Riva degli Schiavoni) zorgt 'Yorkshire Sculpture Park' voor een schitterende presentatie van Ursula von RYDINGSVARD.Het glazen paviljoen van Oekraïne naast een 'bootje'


Even verder, vlakbij de Via Garibaldi, duikt op de kade (waar de 'Abramovicen' van deze wereld hun bootjes aanmeren) het glazen paviljoen van Oekraïne op met als thema 'HOPE !'. De compleet doorzichtige ruimte staat symbool voor een land dat zich transparant wil opstellen en actief de hand uitsteekt naar de rest van de wereld.


Een standbeeld en een 'zitbeeld' bij het begin van de Giardini 
Matteo lo Greco, La Strega, brons

Bar Ristorante PARADISO
bij de uitgang van de Giardini


Hier vindt u ook de bijdrage van THAILAND, met als thema

EARTH, AIR, FIRE & WATER


LINK
Over het brugje voorbij de Giardini ligt het eiland Santa Elena.

Hier wonen de echte Venetianen.

Bij de 'Vincent Bar' is het heerlijk zitten en proeven, maar laat u niet verrassen door
verraderlijk prikkende insecten.De achterkant van de paviljoenen (Egypte, Servië,...) in de
Giardini.

Binnenkort gaan we de andere kant bekijken. Daar wachten ons heel wat nationale paviljoenen, waaronder België en Nederland, maar ook het eerste deel van de centrale tentoonstelling.Art Spotter voor WATERSCHOENEN

Geen opmerkingen: