Zoeken in deze blog

woensdag 17 september 2008

Heske de Vries & David Kowalkowski bij Galerie In Situ

Bij Galerie In Situ werd vorige zaterdag het nieuwe seizoen geopend met een duotentoonstelling "In Between" van twee schilders:

Heske de Vries (NL, °1954) en David Kowalkowski (B, °1979)

Jan De Nys van In Situ heeft met de beeldtaal van deze twee generaties een even sobere als aantrekkelijke tentoonstelling opgebouwd.


Bij In Situ kom je letterlijk via de grote poort binnen. Meteen sta je oog in oog met de 'dagboekwand' van Heske de Vries, een accrochage van 18 schilderijtjes die zo uit het schetsboek van de kunstenares lijken te komen. Bekijk ze stuk voor stuk en je zal zowel naar onderwerp als uitwerking heel wat meer ontdekken dan je aanvankelijk vermoed had. Het zijn niet zomaar dagboeknotities, maar met veel 'métier' geschilderde scenes uit een verstild leven.

Ook in de grotere werken weet Heske de Vries deze behandeling vol te houden.Ook David Kowalkowski richt zich in zijn schilderijen op een ogenschijnlijk banale omgeving, maar focust nog meer op details. Met soms bijzonder eenvoudige schilderkunstige middelen (bijvoorbeeld in de 'blauwe schilderijen') creëert hij beelden, die de blik van de toeschouwer gevangen houden.In het werk van beide kunstenaars ontkom je niet aan een gevoel van het 'Unheimliche' in de afgebeelde omgeving. Op je hoede zijn voor de omringende wereld, maar je toch durven overgeven aan de rustgevende schoonheid...: een dilemma of een kans die je niet mag laten liggen?

Een eerste stap kan je zetten bij:Galerie In Situ

Arbeidstraat 110

9300 Aalsttot 26 oktober 2008

op vrijdag-zaterdag-zondag van 14 tot 18 uur

of na afspraak


Meer tekst en uitleg op de site van Galerie In SituGeen opmerkingen: