Zoeken in deze blog

zaterdag 31 januari 2009

DAZZLE & CAMOUFLAGE in Galerie IN SITU

Sinds januari 2009 beschikt Galerie IN SITU, naast de hoofdgalerie (Arbeidstraat 110 - Aalst) over een tweede ruimte (Molenstraat 64 - Aalst), die als vitrine doorlopend zichtbaar is.
IN SITU 2 kan op die manier fungeren als uitstalraam voor en link naar de moedergalerie.
De eerste tentoonstelling van 2009 toont onder de titel 'Dazzle & Camouflage' werk van Martijn SCHUPPERS en Eric ANGENOT, maar legt in 'In Situ 2' ook een link naar het werk van David KOWALKOWSKI (B, °1979), die met zijn grote detail-schilderij van een plataan flink imponeert.

'Dazzle' en 'Camouflage' zijn termen uit de oorlogvoering, maar vinden hun eigenlijke oorsprong in de natuur: mimicry.
Terwijl het er bij camouflage om te doen is door beschildering met omgevingskleuren een voorwerp of figuur in de omgeving te laten opgaan, wil het 'Dazzle-effect' door het gebruik van felle kleuren en patronen op een omgekeerde manier de toeschouwer verblinden, versteld laten staan.
De sculpturen van Eric ANGENOT (B, °1966) in de vitrine van In Situ 2 zitten duidelijk in de camouflagetechniek. In de hoofdgalerie toont hij een zaalvullende, bodembedekkende, organische maar neutraal-witte installatie. In de vitrine van In Situ 1 prijkt dan weer een kleine, uit zichzelf groeiende sculptuur waarin camouflage- en dazzle-effecten strijd leveren, ondersteund door macho-symbolen, die het geheel een gespannen sfeer bezorgen.


In Situ 2

Martijn SCHUPPERS (NL,°1967) ervaart (en laat ervaren) schilderen als puur genieten. Met verf (kleur) en oplosmiddel creëert hij een non-figuratieve wereld op groot formaat. Je ziet het plezier van de schilder in elke vierkante centimeter van deze schitterende doeken.
In wezen herken je hier de uitvergrote natuur die hij in zijn vroegere fotografische werken toont.


Nog te bezoeken tot
1 maart 2009
vrijdag-zaterdag-zondag
14-18 uur
of na afspraak

IN SITU 2 (window gallery)
elke dag van 7-22 uur

MEER INFO
met uitgebreide teksten over de kunstenaars en hun werk
www.insitugallery.beGeen opmerkingen: