Zoeken in deze blog

donderdag 22 januari 2009

Lucie Renneboog in Galerie EL

Bij Galerie EL in Welle is een (artistieke) meteoor geland. Dwars door een witte (papieren) wand, opgespannen tussen luchtig ingepakte 'gouden' kolommen, is een soort vervormd ijskristal op de vloer van de galerie terecht gekomen.

Vlakbij deze eerste installatie staat een tweede waarin eveneens gewerkt wordt met architecturale, sculpturale en schilderkunstige elementen: vorm, evenwicht, ruimte, kleur, lijn, materiaalkeuze,...
Lucie Renneboog werkt met 'arme' materialen: gyproc, papier, hout, elastiek, piepschuim, goudfolie, touw, plastic,...
Daarmee bouwt ze een soort pretpark waarvan ze ons niet zozeer de uiterlijke verschijningsvorm laat zien, maar veeleer de onderliggende mechanismen blootlegt.
Toch toont ze evenwicht in de ogenschijnlijke chaos. Door het gebruik van diverse lichte en zware materialen in soms omgekeerd evenredige evenwichten (*) ontstaat een uitgepuurde sculpturale werkelijkheid, waarin multi-kleurgebruik en vlakverdeling de schilderkunstige component extra benadrukken.

(*) een zware houten balk wordt bijvoorbeeld met zijn witte verflaag bedrieglijk licht en grote papieren bollen torsen in al hun ondraaglijke lichtheid het gewicht van de zwaardere elementen.
Opvallend in beide installaties is het feit dat er telkens een grens moet overgestoken worden . Er is een duidelijk obstakel dat moet overwonnen worden om van de ene naar de andere kant te gaan.
Ondanks de absolute afwezigheid van menselijke figuren (of misschien precies daarom) lijken communicatie, contact en relaties belangrijke thema's in dit werk.


Neem ook even het trapje naar de mezzanine voor een kennismaking met de tekeningen die de galerist uit de collectie van Lucie Renneboog kon maken.

Nog tot 15 februari 2009
Bij
Galerie EL - Drieselken 38 - 9473 Welle
vr-za-zo 14 tot 18 uur en na afspraak

www.galerie-el.be

http://www.lucierenneboog.be/

Geen opmerkingen: