Zoeken in deze blog

vrijdag 26 november 2010

Marcel Berlanger met 'Monster Plant' bij Galerie In Situ te Aalst

Na 18 jaar organiseert Jan De Nys de laatste tentoonstelling in zijn galerie IN SITU. Op 25 december 2010 houdt 'In Situ' op te bestaan. Jan De Nys kan de kunstwereld natuurlijk niet zomaar vaarwel zeggen. Hij blijft nog aan de slag als medewerker hedendaagse beeldende kunst van de stad Aalst en uiteraard als onafhankelijk curator.

Voor deze ultieme tentoonstelling koos hij (niet toevallig) het werk van Marcel BERLANGER(°1965).

 (c) Marcel Berlanger & Galerie In Situ

Berlanger werkte als 'tekenend schilder' of 'schilderend tekenaar meermaals samen met Jan De Nys in deze galerie of voor projecten extra-muros. Vorige zomer nog was hij erbij in de grote tentoonstelling 'FAKE', die Jan De Nys voor de stad Aalst organiseerde. In 2009 was Berlanger een opgemerkte deelnemer in de tentoonstelling 'Beyond the Picturesque' in het Gentse SMAK.


 (c) Marcel Berlanger & Galerie In Situ

Nu toont Marcel Berlanger enkele schitterende werken bij In Situ, waaronder het indrukwekkende 'Monster Plant' (190X230cm)(Olie op glasvezel).
Berlanger baseert zich op zelfgenomen foto's, op reproducties uit wetenschappelijke tijdschriften of op internetafbeeldingen. Vanuit dit basismateriaal creëert hij een nieuwe, bijzonder gedetailleerde, hyperrealistische wereld. In deze tentoonstelling komen hoofdzakelijk planten, maar ook slangen aan bod.

(c) Marcel Berlanger & Galerie In Situ

Hij waagt zich ook aan quasi abstracte experimenten met acrylspray, soms autonoom en soms in combinatie met zijn ander werk. Meestal werkt hij met olieverf op glasvezeldoek, in een systeem van zorgvuldig ingeschilderde rasterstructuren. Soms durft hij de hyperrealistisch geschilderde delen laten dialogeren/contrasteren met abstracte vlakken boven of onder het centrale beeld.

Marcel Berlanger is een geïnspireerde 'vakman', die als bijzonder waardige afsluiter fungeert voor een galerie die sinds 1992 een voortrekkersrol gespeeld heeft.

De tentoonstelling loopt tot 24 december 2010
bij Galerie In Situ
Arbeidstraat 110
9300 AALST

donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag
14 - 18 uur

Geen opmerkingen: