Zoeken in deze blog

donderdag 27 november 2008

"After Nature" bij In Situ te Aalst

Bij Galerie In Situ te Aalst zorgen vijf kunstenaars voor een eigen kijk op de natuur in het hedendaagse schilderen en tekenen.
'De hedendaagse verbeelding van de natuur en het landschap in de kunst reflecteert de gewijzigde verhouding van het individu tegenover zijn omgeving'
Marcel Berlanger is prominent aanwezig met enkele grote werken, waarin hij bijvoorbeeld reproducties (uit boeken) nauwgezet gaat reproduceren.
Bijzonder interessant is ook de huidige confrontatie en wisselwerking bij Heske de Vries tussen haar schilderijen op doek en werken op papier

De 'slang' van Marcel Berlanger en werk van Heske de Vries
Met slechts twee kleine tekeningen is de Noorse Ane Graff aanwezig. De picturale en technische kennis die zij hiermee etaleert is ronduit verbluffend.
Frank Halmans toont een reeks tekeningen van de kastladen waarin hij zijn insectenverzameling op ware grootte nagetekend heeft.

Pieter Vanden Broecke ontmoet Marcel Berlenger

Het grafisch werk van Pieter Vanden Broecke neemt eveneens het landschap als inspiratiebron. Meer nog dan Ane Graff zoemt hij in op het absolute detail. Zijn etsen realiseert hij in oplagen van 1/1 of uitzonderlijk 2 exemplaren.
Vijf kunstenaars gaan elk op hun manier naar de kern van hun (gemeenschappelijk) onderwerp.
(c) artspotter voor Waterschoenen
'AFTER NATURE'

nog tot 28 december 2008

Arbeidstraat 108-110 / 9300 Aalst

vr - za - zo 14 - 18 uur


Geen opmerkingen: