Zoeken in deze blog

dinsdag 14 april 2009

Faux Frères & ... bij In Situ

Tijdens de openingsavond vorige vrijdag maakte kunstenaar Juan d'Oultremont met zijn 'alter ego' een wandeling door de stad van de Vitrinegalerie In Si 2 (Molenstraat) naar de Hoofdgalerie In Situ (Arbeidstraat).
Het werk van Marcel Berlanger ligt aan de basis van deze tentoonstelling. De vitrine van In Si 2 (zie hierboven) is rond zijn grote 'vegetale' tekeningen als een 'Gesamtkunstwerk' geconcipieerd.
Marcel Berlanger is ook prominent vertegenwoordigd op de tentoonstelling 'Beyond the Pictoresque' in het SMAK te Gent (tot 23 augustus 2009).


Kijk mama, een pop...
Wie van de twee is 'echt?


Art nouveau...

Op één lijn met Dirk MartensAankomst in de Galerie In Situ bij Jan De Nys

In de grote galerie zitten de 'slangen' van Berlanger in de uiterste hoek, geconfronteerd met o.a. het pop-, rock-, en stripgerelateerde, maar strak getekende werk van Jo De Smedt, bij wie de 'appropriation' (toeëigening) van voorstellingen en symbolen een grote rol speelt. Verschillende kunstenaars gaan hier op die manier te werk, terwijl heel wat anderen zich richten op het reproduceren van het eigen werk, wat een aantal keren schitterend resulteert in 'manuele' copies die de vraag naar uniciteit en de keuze tussen orignineel en copie bijzonder ingewikkeld maakt.

De hele tentoonstelling lijkt wel een 'speeltuin met nu eens prettige gestoorde, dan weer aandoenlijke, poëtische of zelfs enigszins macabere ontdekkingen. Je ziet hier heel wat klein werk, dat dan ook nog eens in detail mag bekeken worden.
Namen van kunstenaars of titels ontbreken, maar de galeriehouder zal je graag begeleiden...
Deelnemende kunstenaars zijn: Marcel Berlanger, Eric Angenot, Marijn Van Kreij, Elodie Lesourd, Franck Bragignand, Lionel Scoccimaro, Justin Wijers, Loek Grootjans, Thomas Rüff, Boris Thiébaut, Neal Beggs, Jo De Smedt, Ronald Ophuis, James Beckett, Sylvie Reno, Sofia Boubolis, Juan d'Oultremont.


Nog tot 30 mei 2009
bij
Galerie In Situ
Arbeidstraat 108-110
en in de Vitrine In Si 2
Molenstraat 64
9300 Aalst
Open vr-za-zo 14-18 uur
Tussen 23 en 27 april 2009
op ART BRUSSELS
Stand 3D-15

Geen opmerkingen: