Zoeken in deze blog

maandag 18 mei 2009

MUhKA@Aalst in CC De Werf

In Cultureel Centrum De Werf loopt sinds vorige vrijdag en tot 27 september een -qua omvang bescheiden- tentoonstelling, waarin werken uit het Museum voor Hedendaagse Kunst Antwerpen (MUhKA) geconfronteerd worden met gelijkgestemde werken uit de rijke tentoonstellingstraditie van de stad Aalst.
Het MUhKA zelf sluit een tijd de deuren voor een grondige renovatie en stelt tijdens die periode werken uit de collectie ter beschikking van een veertigtal cultuurhuizen.
In Aalst werd o.a. gekozen voor werk van Ria Pacqée, geplaatst tegenover de gelijklopende thema's van daklozen en zwervers bij Thomas Huyghe.

Loek Grootjans in confrontatie met
Anatoli Osmolovski

'Tweeling' van Jörgen Voordeckers
De videopresentaties met performances van Andrea Fraser krijgen in Aalst het gezelschap van Les Levine, die hier tijdens de jaren 90 in het kader van de Papierbiennales in het stedelijk landschap opdook met zijn gigantische billboards.
Enkele typische slogans van Anatoli Osmolovski werden door studenten van het atelier Kunstambachten o.l.v. leerkracht Marianne Kosolosky op de tentoonstellingspanelen aangebracht.


Anatoli Osmolovski (detail)

Zo staat "Chaos and a lack of motivation could become the basis of a new moral position" in relatie tot de veeltalige tekstpanelen van Loek Grootjans.


'Sans abris' (detail) van Thomas Huyghe

Bekijk de lieflijk ogende 'Tweeling' van Jörgen Voordeckers ooks eens van dichtbij. Waar ligt hier de grens tussen origineel en copie? En is het allemaal zo lieflijk als je eerst zou vermoeden?

Tenslotte is er de lichtbak van Hermann Pitz, waarin hij ons meeneemt in zijn eigen artistieke beeldtaal.


Zaaloverzicht met achteraan Les Levine


Open van di - vrij: 10 - 19 uur
za - zo: 14 - 17 uur

In juli en augustus
di - do: 10 - 17 uur
za: 14 - 17 uur

Gesloten van vrij 17 juli t.e.m. zo 2 augustus
en op 15 augustus 2009

INFO: zie CC De Werf bij 'Links'
Geen opmerkingen: