Zoeken in deze blog

zaterdag 3 december 2011

TENDER BUTTONS, een ultieme expo in 'De Overpoort' te Gent

Voormalig studentenrestaurant 'De Overpoort' in de gelijknamige Gentse straat tussen het Citadelpark en het Sint-Pietersplein is gedurende veertig jaar het toneel geweest van het culinaire studentenleven om en rond de Gentse Universiteit.
Op de plek waar heel veel studentenhongers gestild zijn, waar wellicht heel wat liefdes geboren en/of ten onder gegaan zijn, komt na verbouwing een nieuw geheel aan studentenvoorzieningen. Maar eerst is er nog even tijd en ruimte voor hedendaagse kunst.

(c) Thomas Huyghe: Chandelier

Tot en met dinsdag 6 december 2011 (U moet er dus heel snel bij zijn) is het verder lege gebouw nu omgetoverd tot een gigantische tentoonstellingsruimte met werk van meer dan dertig kunstenaars die in de afgelopen tien jaar met Kunst-Zicht (de ruimte voor hedendaagse kunst van de UGent) samenwerkten.

(c) Wouter Decorte: Topos

Noteer bovendien de sideshow 'Invite Someone', waarin een nog jongere generatie kunstenaars (HISK & Co) aan bod komt.

De titel 'Tender Buttons' verwijst naar een werk van de Amerikaanse schrijfster, dichter en kunstverzamelaar Gertrude STEIN, die we misschien nog het beste kennen van haar krachtig geschilderd portret door Pablo Picasso en van haar bepalende rol in de Parijse kunstscene begin 20e eeuw.

(c) Els Vanden Meersch: Raume

Iedereen vernoemen is onbegonnen werk. Een uitgebreid plan met vermelding van alle kunstenaars is ter plekke beschikbaar. Meer info over het opzet en de deelnemers staat op www.kunst-zicht.be/uit.html.


(c) Lucie Renneboog: Stars in her eyes

Te bezoeken tot dinsdag 6 december 2011
elke dag van 12 tot 19 uur
in
Resto Overpoort
Overpoortstraat z/n
9000 GENT

(c) Alice De Mont & Elise Eeraerts
(Sideshow 'Invite someone')

Geen opmerkingen: