Zoeken in deze blog

woensdag 21 augustus 2013

Claude Dendauw opent MUSEE TAPO

 
 Vorige vrijdag opende beeldend kunstenaar Claude DENDAUW in de Ninoofse deelgemeente Aspelare zijn 'MUSEE TAPO', een museum, een werkplek, een atelier, een tentoonstellingsruimte, een confrontatieruimte, een labo, een broedplaats voor nieuwe ideeën, een onderzoeksruimte, kortweg een plek waar kunst een dialoog aangaat met anderen en met zichzelf.

MUSEE TAPO staat voor 'Museum der Tactiele Poëzie' en kadert perfect binnen de jarenlange artistieke activiteiten van de kunstenaar in het subtiele samenspel van taal en beeld.
 
Claude Dendauw, detailopname atelier
Foto © Art Spotter
 
Tot voor kort betrok Claude Dendauw een atelier van Nucleo vzw in de Gentse kazerne vlakbij het Citadelpark. Daar bezochten we hem vorig jaar in het kader van de  tweejaarlijkse 'Open ateliers'. Dit jaar zal hij nog deelnemen aan de tentoonstelling die Nucleo voor haar kunstenaars organiseert.
 
Maar vanaf nu heeft hij zijn atelier op wandelafstand van zijn woonplek, wat meteen ook alle verkeersstress wegneemt.  Dat biedt bovendien heel wat nieuwe mogelijkheden.
 
Als beeldend kunstenaar is Claude Dendauw een meester in grafische technieken, maar ook op taalkundig vlak laat hij zich niet onbetuigd. Zijn werk getuigt van een niet aflatende zoektocht naar de menselijke drijfveren. Als een 'artistieke wetenschapper' voert hij in zijn kunstlaboratorium allerlei vreemdsoortige, maar o zo poëtische proeven uit.
 
Hij verleidt zijn toeschouwers met evenveel kracht via de feilloze uitvoering van een 'grafisch' naakt als met zijn conceptuele onderzoeksmethode naar interne en intermenselijke relaties.
 
 

Claude Dendauw, detailopname atelier
 Foto © Art Spotter
 
 In het nieuwe atelier zal hij zich uiteraard verder op zijn eigen artistieke productie richten. In het verlengde van zijn onderwijsopdracht kan hij hier voortaan ook workshops aanbieden.
Wie zich geroepen voelt voor één van de cursussen (6 lessen, telkens op zaterdagvoormiddag) kan een mailtje sturen naar claudedendauw@telenet.be.
 
Tekenen voor beginners start op 21 september 2013.
Initiatie linosnede en afdrukken ( vanaf 9 november 2013)
Initiatie etsen op zink en afdrukken (vanaf 18 januari 2014)
De mogelijkheden van Chinese inkt (vanaf 1 maart 2014)
Werken met houtskool (vanaf 26 april 2014)
 
We brengen Claude Dendauw later nog eens een bezoek voor een nadere kennismaking met zijn werk.
 

Claude Dendauw, detailopname atelier
Foto © Art Spotter
 
 
Musée TAPO
Cyriel Prieelstraat 6
9404 Aspelare - Ninove
 
 
 
© Art Spotter voor Waterschoenen


Geen opmerkingen: