Zoeken in deze blog

dinsdag 6 januari 2015

Na de winterslaap gaan we weer op stap...

 
 Na een 'winterslaap' van een maand maak ik me klaar om opnieuw met mijn Waterschoenen over de actuele kunstvijver te wandelen, bij mij om de hoek in Aalst en ruime omgeving, maar ook in Gent, Brussel, Antwerpen en andere plaatsen waar zich interessante projecten aanbieden.

Intussen zijn tal van uitnodigingen voor tentoonstellingen hier weer via digitale en papieren kanalen aangekomen.De kalender van WATERSCHOENEN zit al goed gevuld. Ik vertrek binnenkort voor een eerste galeriebezoek, maar ook musea en andere kunstruimtes staan al op het programma. Diverse richtingen en initiatieven dringen zich op. Vandaar dat ik start met onderstaande tekst uit de bundel 'Histoire imprévues'.


Je viens de dire
il faut savoir choisir
je vais
prendre une direction
je partirai tout à l'heure
à toute allure
je partirai
dans tous les endroits
pas plus vit que l'homme marche
d'un endroit dans un autre
ne pas rester, s'en aller...

uit: Histoires Imprévues, Gustaaf Vander Biest

 


Het actuele kunstgebeuren blijft uiteraard onze core business, maar we willen in 2015 ook enkele belangrijke namen uit het verleden van nabij bekijken. René Magritte staat op ons verlanglijstje met zijn musea in Brussel en Jette. Vincent van Gogh volgen we graag nog eens in de Borinage naar aanleiding van Mons 2015 Culturele Hoofdstad. Ook Henri Matisse houden we al in het achterhoofd.

Begin februari zijn we opnieuw te gast in La Louvière, waar Centre de la Gravure uitpakt met een prestigieus project rond het grafisch werk van Luc Tuymans.

Natuurlijk voorzien we ook dit jaar weer enkele atelierbezoeken zodat u nader kennis kunt maken met kunstenaars die al dan niet voorheen in deze blog aan bod kwamen. We denken nu reeds aan UCAD (United Couple Action Doll) en Eliza Pepermans, maar leggen ondertussen nog een aantal andere contacten.

 Ook onze 'TIPS VAN WATERSCHOENEN' zullen in 2015 een vaste plaats verwerven, temeer daar we niet alle tentoonstellingen uitgebreid kunnen bespreken en dus af en toe noodgedwongen voor de korte aanpak moeten kiezen.

In de lente trekken we richting New York en in de zomer nemen we u mee naar de Biënnale van Venetië, waar ongetwijfeld weer heel wat actueel artistiek nieuws te rapen valt.

Bovendien proberen we u dit jaar af en toe te verrassen met kleine 'versnaperingen' die de 'waterschoenen-gedachte' ondersteunen.

Het wordt dus weer een jaar vol ontdekkingen voor alle ARTLOVERS...

 

 
Gustaaf Vander Biest / Art Spotter, Artlovers, 2008, foto
 
 
 
© Art Spotter voor WATERSCHOENEN
 

Geen opmerkingen: