Zoeken in deze blog

zaterdag 13 juni 2015

Ria Bosman bij galerie c. de vos (Aalst)Ria BOSMAN dook reeds jaren geleden in WATERSCHOENEN op. Sindsdien probeerden we regelmatig haar fundamentele artistieke activiteiten te volgen.

In 2009 ontdekten we haar 'rustgevende rechtlijnigheid' naar aanleiding van een atelierbezoek. Haar artistieke aandacht ging toen nog voor een groot stuk naar textiel- en weefkunst. Haar strakke, ambachtelijke wandtapijten zouden ons verder gezelschap houden.
In 2010 volgden we haar naar Villa De Olmen, waar ze in de groepstentoonstelling 'Werken in gesprek' de lijn van de strakke vlakverdeling verder zette.Ria Bosman


In mei van datzelfde jaar confronteerde ze de nostalgische omgeving van Estaminet In den Bouw met haar strakke, kleurrijke werken.

In 2013 mocht ze damen met haar man, Ignace De Vos de artistieke ontvangst verzorgen tijdens de 'Retrospectieve IV: 20 jaar galerie c. de vos'.

In 2014 dook ze op in Huize St. Bonaventura met een toch wel nieuwe oriëntatie in haar werk, waarbij de nadruk op schilderen kwam te liggen en de keuze voor leder als canvas zich manifesteerde.


Ria Bosman


Op die werkwijze bouwt ze nu verder in haar recente tentoonstelling, al gaat ze in de keuze van haar dragers soms nog een stap verder. Ze kiest niet alleen voor het klassieke model van het (kleine) schilderij, maar bekleedt ook gebruiksvoorwerpen zoals borden met leder en beschildert die dan.

Met acrylverf, soms in combinatie met schoensmeer, bereikt ze aparte resultaten die zich bewegen tussen monochromie en 'verweerdheid'. En zo lijkt haar werk zich te bewegen tussen de uitersten van het leven zelf, van de zoektocht naar perfectie naar de steeds weerkerende aanvallen op diezelfde perfectie. 


Ria Bosman


In galerie c. de vos richt ze haar pijlen meteen op de roos, al denk je bij dat kleine ronde schilderijtje tegen die witte muur ook onvermijdelijk aan de Japanse vlag.

Ria Bosman bewijst eens te meer dat kunstenaars met een beperkt arsenaal aan vormen en middelen toch een uitstekende beeldende dialoog op gang kunnen brengen. 

Dit is een tentoonstelling voor liefhebbers van diepgaande eenvoud.


Tussen nostalgie en actuele kunst in galerie c. de vos


RIA BOSMAN

tot 21 juni 2015
in
galerie c. de vos
oude gentiaan 295-297
9300 AALST

vrijdag en zaterdag: 14 - 18 uur
zondag: 10.30 - 13.30

www.galcdevos.be


Art Spotter voor waterschoenen

Geen opmerkingen: