Zoeken in deze blog

dinsdag 9 juni 2015

UITKIJKEN NAAR WATOU 2015
Over enkele weken is het weer tijd voor WATOU. Daarom blikken we nu via WATERSCHOENEN terug op vorige edities en proeven al even de sfeer van de allernieuwste.

VERZAMELDE VERHALEN


#7
  IN DE LUWTE
VAN DE
TUSSENTIJD


Campagnebeeld Watou 2015
(c) Meggy Rustamova & Kunstenfestival Watou


De voorbije jaren bracht WATERSCHOENEN u telkens een uitgebreid ooggetuigenverslag van de 'Verzamelde Verhalen' uit Watou.
Een blik op de artikels van 2011 - 2012 - 2013 en 2014 zal u ongetwijfeld zin doen krijgen om straks (opnieuw) zelf naar het westvlaamse dorp aan de 'schreve' af te zakken voor de 35ste editie van het Kunstenfestival Watou en intussen ook al de 7de versie nieuwe stijl onder de overkoepelende titel 'Verzamelde Verhalen'.

RECULER POUR MIEUX SAUTER

Ook voor mij is een terugblik een fijn moment, een herinnering aan ontmoetingen met kunstwerken en mensen.

Bij 2011 ben ik in gedachten weer bij de witte keramieken laarsjes van Natasja Lefevre, de architecturale sculpturen van Renato Nicolodi, de sculpturale installatie van Tamara van San, het duo Hugo Claus - Albert Pepermans, Sara Bomans, Berlinde De Bruyckere en talloze anderen.


 Toen al 'in de luwte van de tussentijd'...

Sara Bomans

Voor 2012 verschenen ondermeer de werken van Sofie Muller, Meggy Rustamova, Alex Verhaest, Koen Vanmechelen of Andreas Hetfeld. Meggy Rustamova

Michelangelo Pistoletto


In 2013 hield Watou ons in de ban met 'de liefde die we niet begrijpen' in bijdragen van Martina Strusny, telefonerende dichters, Marina Abramovic & Ulay, Jan Van Oost, Chantal Grard, Leonid Tishkov, Memymom, Johan De Wilde, Jonas Vansteenkiste of Koen Vanmechelen.Ingang Klooster

Douviehoeve


In 2014 konden we ons laven aan 'klein geluk in tijden van overvloed' met kunstenaars als Conny Kuilboer & Ben Kruisdijk, Erwin Olaf, Pascale Martine Tayou, Maurizio Cattelan, Johan De Wit, Felix Gonzales-Torres of Stefaan Van Biesen.

Leonard Cohen en andere dichters

Johan De WitVanaf 4 juli 2015 start dus de nieuwe editie met als thema...

'In de luwte van de tussentijd'

De organisatoren drukken een en ander als volgt uit:

"Samen met kunstenaars, dichters, schrijvers, het publiek en andere doordenkers willen we deze zomer in Watou even stil staan. Met aandacht voor aandacht, zoekend naar de essentie. Daarom is het beeld 'Search in dept, detail from (dis)location' van Meggy RUSTAMOVA ook zo sprekend voor de komende editie van het Kunstenfestival. Op ons campagnebeeld wiegt de kunstenares haar hoofd langzaam in een boeket chrysanten. Zo komt ze letterlijk dichter bij de aarde, waarin de wortels, de kern en basis van alles verscholen ligt."

Vermoedelijk zien we tussen 4 juli en 30 augustus 2015 in Watou weer enkele 'oude' bekenden opduiken naast schitterende nieuwe ontdekkingen, zoals dat in Watou telkens het geval is. Maar dat blijft nog heel even een goed bewaard geheim.

In de tweede week van juli (na een week Venetië en zijn Biënnale) zakken we met WATERSCHOENEN zelf naar Watou af en dan mag u mee op stap in woord en beeld.

Het tentoonstellingsparcours met een tiental locaties zal enkel op maandag en dinsdag gesloten zijn, de andere dagen te bezoeken van 11 tot 19 uur. Zo'n veertig kunstenaars en dertig dichters wachten op uw bezoek. De weekends scheppen ook ruimte voor lezingen, debatten, theatervoorstellingen, muziekoptredens,...


Voor alle verdere informatie:

www.kunstenfestivalwatou.be

www.facebook.com/kunstenfestivalwatou


Geen opmerkingen: