Zoeken in deze blog

dinsdag 2 oktober 2018

HENDRIK DEVOS & KATRIEN MOREZ in CAMPO SANTO (Gent)Reeds in 2010 (15 september) maakte Hendrik DEVOS zijn opwachting in 'Waterschoenen'. We omschreven hem toen als "een zuivere schilder, die zich met olieverf terugtrekt binnen de grenzen van zijn kleine doeken. Zijn thema is steeds de mens. Als een onderzoeker puurt hij zijn onderwerpen uit. Elk van zijn schilderijen verdient nader onderzoek, zowel inhoudelijk als schilder-technisch".

Nadien konden we hem regelmatig opnieuw ontmoeten. In 2012 (23 augustus) zagen we hem nog steeds werken aan zijn geliefde thema: de mens. Toch stelden we een evolutie vast: "Hendrik Devos zoekt hoe langer hoe meer 'mededogen' met zijn personages. Koningen, heiligen, echte mensen krijgen allemaal een deel van zijn sympathie...".

Nog later liet hij ook zijn kwaliteiten als tekenaar aan bod komen in (meestal) kleine werken.


© Hendrik Devos

Ook nu blijft hij zich concentreren op de mens (klein en groot) in schijnbaar eenvoudige voorstellingen waarin hij niettemin dieper doordringt dan je op het eerste gezicht zou vermoeden.


© Hendrik Devos

Bovendien staat hij er in zijn artistieke benadering niet langer alleen voor.

Hendrik DEVOS en Katrien MOREZ zijn al langer een koppel, maar treden nu ook samen naar buiten als 'partners in art'.


© Katrien Morez


Met een scherp oog (KIJKEN i.p.v. ZIEN) gekoppeld aan een bijzonder sterke zin voor compositie wandelt Katrien MOREZ dagelijks door 'haar' wereld en legt de meest uiteenlopende taferelen vast. Net als haar 'compagnon de route' registreert ze met een doordringende blik, maar ze richt zich niet uitsluitend op de mens of ze situeert haar figuren in een ruimere omgeving: de natuur, de stad,... en fotografeert verder allerlei 'details' die haar opvallen tijdens haar wandelingen, fietstochten of autoritten.


© Katrien Morez


Ook de komende twee weekends tonen ze hun werk in 

CAMPO SANTO GENT
Sint-Amanduskapel
Antwerpsesteenweg 251
9040 Sint-Amandsberg

telkens van 11 tot 18 uur  

www.hendrikdevos.be

oogpunt.blogspot.com


© Art Spotter / Waterschoenen
Geen opmerkingen: