Zoeken in deze blog

zondag 21 maart 2021

Blauwhaus bouwde 'De Tuin van Gistern* en Morgen' in de Sint-Martinuskerk (Aalst)

 

De 

SINT-MARTINUSKERK in AALST 

is al heel wat jaren het voorwerp van een grondige restauratie. Nu de werken aan de buitenkant eindelijk klaar zijn, werd begin dit jaar gestart met de restauratie van het interieur.

Via de LINK hierboven kunt u de geschiedenis van de kerk, de evolutie van de werken en de kunstschatten van dit gebouw van dichtbij volgen.

De werken aan het interieur zijn gestart in het hoogkoor dat afgesloten werd met een gigantische, beschilderde wand.

De Tuin van Gistern* en Morgen is een artistieke creatie van Wim WAUMAN en Isabel BOUTTENS  onder de koepel van Blauwhaus. Zij ontwierpen en beschilderden de bijna 24 meter hoge restauratiewand van de Sint-Martinuskerk. De wand is tot eind 2021 te bezichtigen. 
Een bezoek ter plekke is uiteraard geen overbodige luxe. 
Dat kan elke dag tussen 9 en 17 uur.

(Hou voorlopig rekening met de geldende coronamaatregelen: maximaal 15 personen en het dragen van een mondmasker.


© Blauwhaus

Achter de beschilderde wand wordt druk, maar in alle rust gewerkt aan het restauratieproject. Neem maar eens een kijkje via het deurtje onder de torens...


© Blauwhaus

Volg onderstaande link voor het volledige concept van 
'De Tuin van Gistern* en Morgen' 
met alle afbeeldingen en betekenissen :© Blauwhaus© Blauwhaus


Wim Wauman kwam reeds eerder aan bod in Waterschoenen naar aanleiding van zijn tentoonstellingsproject WORK FLOW in Sint-Niklaas (2018)


BLAUWHAUS steunen kan door een 'aflaat' te kopen. Dan ontvang je de eerste jaargang van het pas gelanceerde Blauwblad in je brievenbus. Het N° OO is zopas verschenen en bevat de beschrijving van het project in de Sint-Martinuskerk.


Nulnummer 'Blauwblad'© BlauwhuisDe mensen van BLAUWHAUS tekenen dit weekend present in Sint-Niklaas. U kan er dus ook vandaag, zondag nog terecht.

INFO:Art Spotter / Waterschoenen


Geen opmerkingen: