Zoeken in deze blog

maandag 29 november 2021

Ann DECAESTECKER in CJK (Mariakerke)

 

(Het is verre van ideaal voor een Art Spotter die normaal gezien op Waterschoenen door het kunstenlandschap flaneert, maar de komende tijd bekijk ik een en ander vanuit de coulissen. Ook zonder echte bezoeken wil ik toch nog wel wat interessante   artistieke initiatieven voorstellen.)CONTRAILS
Ann Decaestecker
curator Marianne Stevens

Tot 19 december 2021

zaterdag - zondag
14 - 18 uur

Ann Decaestecker is performer en beeldend kunstenaar, woont en werkt in Gent. Zij genoot ervaringen en opleidingen binnen diverse kunstdisciplines. Zij studeerde o.a. beeldhouwen en mixed media in het Kask te Gent, theater en moderne dans in Brussel en New York, film en videokunst in het Kask Antwerpen. Vandaag is zij docent aan de Academie van Mechelen.

Binnen haar werk onderzoekt zij steeds de beweging en de tijd of het tijdsverloop. Deze zoektocht, die als het ware als een rode draad door haar oeuvre loopt, brengt haar bij diverse en interdisciplinaire kunstwerken.

Natuurlandschappen voorzien haar van inspiratie, steeds weer keert zij terug naar basis elementen van het leven. Reflecties in het water van rivieren, dansende takken van hoge bomen, wind die het strand beroert, het vluchtige ogenblik van fonkelend licht.

Met haar werk creërt zij ruimte voor ervaring, interpretatie en verbinding. Zij heeft een grote interesse in het concept van het sediment, de afzetting die een stroom achterlaat. Het sediment is in beweging en wordt gevoed door alles en ieder die erlangs vloeit. Het lijkt iets oneindig, laag per laag, plooi per plooi sculpteert het de tijd.

Ann Decaestecker werkt momenteel met installatie-performances, video en tekeningen. Voor haar recente en actuele werken stelde zij zichzelf de vraag wat een breuk kan betekenen in de continuïteit van een beweging. Dit wanneer die beweging zich concreet manifesteert, binnen gekozen materialen of texturen, en of wanneer de beweging meer abstracte tijdslijnen omvat.


P.S.: Ann Decaestecker verscheen in maart 2011 voor het eerst in Waterschoenen n.a.v. een atelierbezoek en werd nadien nog vermeld in verschillende tentoonstellingen.

*

Geen opmerkingen: