Zoeken in deze blog

vrijdag 12 december 2008

Galerie budA in Asse: een 'verborgen' parel

Huiskamergaleries zijn zeker geen nieuw fenomeen, maar de manier waarop Veerle De Saeger en haar partner Hans Blijenbergh er 5 jaar geleden mee gestart zijn is op zijn minst opmerkelijk. Zij ontvingen vrienden, kennissen en familie met een tentoonstelling in de ruwbouw van hun pas verbouwde huis. Sindsdien organiseren ze jaarlijks een drietal tentoonstellingen met minder bekende, maar opmerkelijke kunstenaars.
Voor Veerle De Saeger is beeldende kunst een vanzelfsprekendheid die ze van huis uit meekreeg. Reeds als kind trok ze naar de academie. In 12 jaar tijd bouwde ze een gedegen technische en artistieke kennis op. Uiteindelijk koos ze voor een academische opleiding als kunsthistorica.
Technisch-artistieke en kunsthistorische achtergrond, gekoppeld aan een natuurlijke flair zorgen voor een onwaarschijnlijke mix tussen wonen en kunst. Dit is 'kunst in huis' in de ware zin van het woord.
Foto: Pierre-Philippe HOFMAN / Sculpturen: Capucine LEVIE
(c) galerie budA / 2008

Bezoekers worden hier persoonlijk ontvangen en vinden werken doorheen het hele huis. De ruimte vooraan (zie foto) is een 'echte' tentoonstellingsruimte die ook al gebruikt werd voor dansvoorstellingen. In het achterliggende nieuwe woongedeelte vind je naast werk uit de tijdelijke tentoonstellingen ook stukken uit de (schitterende) vaste collectie.

'HOME', het huidig overzicht van 5 jaar galerie budA, toont werk van Bob Verschueren (vegetale impressies), Pierre-Philippe Hofman (fotografie), Marjan Verhaeghe (installatie), Benoit Félix (papiersculpturen) en Capucine Levie (vegetale sculpturen).

Nog tot 21 december 2008: za - zo van 14 - 18 uur

Galerie budA - Buda 14 - 1730 ASSE

De galerie ligt in een doodlopend zijstraatje van de Steenweg tussen Aalst en Asse

INFO: www.budart.be

Geen opmerkingen: