Zoeken in deze blog

zondag 15 maart 2009

Michael CHIA bij Galerie budA

Een tentoonstelling bezoeken bij 'Galerie budA' is altijd een beetje thuiskomen.
Onder de titel 'Dreams in dreamland' stelt Michael Chia tot 3 mei 2009 onder andere zijn foto's uit de gelijknamige serie voor.
Michael CHIA, geboren in Singapore (°1964) kwam eind jaren '80 naar België. Brussel is nu zijn nieuwe thuisbasis. Alle aspecten van zijn professionele fotografenbestaan zijn belangrijk voor hem, maar zijn hart ligt toch het dichtst bij zijn artistieke fotografie, waarmee hij (overigens geheel terecht) de kunstwereld verovert.
'Bodyworks' (links boven het kastje)
Reeds vroeg leerde hij dat fotografie iets heel anders is dan vastleggen wat het oog ziet, maar dat je ze ook kan gebruiken om je fantasie zichtbaar te maken.
Zelf omschrijft hij zijn artistieke fotografie als 'reisfotografie' en 'het gebruik van het beschikbare licht'. Het resultaat laat zich bekijken als een bewust onscherpe, kleurrijke, 'impressionistische' beeldvorming, waarin hij zijn emoties en verbeelding laat samenvloeien met het onderwerp.
Soms leg je als kijker een link met werk van Gerhard Richter, dan weer zie je een pure impressionistische visie, maar steeds is het onmiskenbaar Michael Chia.
Laat je ook 'meenemen' door de bijzonder prettige titels bij de foto's...

Strakke architectuur voor het 'kunst-en woonhuis' budA

Michael Chia bekijkt mensen en dingen in het stedelijk Aziatisch landschap op zijn manier, in 'slow motion'. Hoewel fotografie per definitie een moment vastlegt, krijg je bij Chia de indruk dat de beweging (die er bijna altijd is) nog even doorgaat, zodat je er ongehinderd mee kan instappen.

Ook in de serie 'Happy Rain' (zie hierboven) speelt dezelfde impressionistische sfeer.
Je kan rustig gaan zitten en kijken naar het (alweer) kleurrijke spektakel van mensen die door de regen lopen.
Michael Chia zegt het zo: "Rain can be fun. Rain can lead to opportunities of catching people going about their daily lives set within vibrant colours."


Michael Chia (l) in 'slow motion'

Het boek 'Dreams in dreamland' is bij de galerie beschikbaar

Galerie budA
tot 3/5/2009
za-zo: 14-18 uur
Buda 14-16
1730 ASSE
Wegbeschrijving (zie route) en andere info op
INFO MICHAEL CHIA
met o.a. een overzicht van de reeks 'Dreams in dreamland'


Geen opmerkingen: