Zoeken in deze blog

dinsdag 1 februari 2011

Nocturne in Antwerpen op 27 januari 2011: een inleidende wandeling

We nemen U even mee op onze kunstwandeling van vorige donderdag, voor een eerste kennismaking met enkele nieuwe tentoonstellingen. Nadere beschouwingen volgen tijdens de komende dagen.

In de namiddag trokken we naar Galerie Annie Gentils voor de tentoonstelling van Els VANDEN MEERSCH , 'Hosgeldiniz / Xwesh hatin / Welcome', een fotografisch project op de rand tussen beeldende kunst en politieke documentaire. Ze brengt een beeld van vernietigde Koerdische dorpen in Turkije.
Wij bezorgen U tijdens de komende dagen een nadere kijk op deze uitzonderlijke tentoonstelling...

(c) Els Vanden Meersch & Galerie Annie Gentils

Nadien trokken we naar Galerie Tim Van Laere voor de tentoonstelling van de jonge Roemeen Adrian GHENIE, die hier overigens al 'kind aan huis' is. In tegenstelling tot de grote, kleurrijke, vrij barokke werken in het SMAK (zie bespreking in WATERSCHOENEN), heerst hier de eerder ingehouden, maar toch intens 'doorwerkte' zwart-witte strakheid van de kleine werken op papier.
Een bespreking volgt...


Prettige en intense ontmoetingen werden het bij Galerie Vandeweghe, met de grote geschilderde portretten van Lucas DEVRIENDT. Daar sta je dan plots oog in oog met iemand die je kent en ontmoet je de geportretteerde in kwestie een paar galeries verder (uiteraard is hij 'in het echt' nog veel mooier...).
Het is een indrukwekkende collectie, waarover binnenkort meer !


Bij Maes & Matthys werden we aangenaam verrast door de documentaire fotografie uit Sicilië van Letizia BATTAGLIA: zwart-wit in een 'glansrol'...

 (c) Letizia Battaglia & Maes en Matthys

Bij Galerie Van Der Mieden deed de reeds lopende tentoonstelling van Sarah & Charles (een wit decor-parcours) dienst als doorgang voor de drukbezochte 'tekenboekeninstallatie' van Arpaïs DU BOIS, die alvast een meer intense benadering verdient in een aparte bijdrage...

 (c) Arpaïs Du Bois & Galerie Van Der Mieden

Tenslotte was het bij Zeno X 'drummen' om binnen te komen en nadien weer buiten te geraken bij de nieuwe schilderijen van Luc TUYMANS.



INFO OVER OPENINGSUREN BIJ DE GALERIES VIA ONZE LINKS

Geen opmerkingen: