Zoeken in deze blog

vrijdag 21 november 2014

Honoré d'O met ManfreDu Schu (and you) bij Kristof De Clercq Gallery (Gent)

 
 Het was vorige zondag volop herfst in de moestuin voor de galerie van Kristof De Clercq.
Zijn groene trots lag er met een pad van verdorde en platgetrapte bladeren een beetje zielig bij. Maar ja, 'alles voor de kunst'!  Als Honoré d'O neerstrijkt met een project dat de grenzen van een doordeweekse galerie overstijgt, is het de hoogste tijd om de platgetreden paden te verlaten en het experimentele discours ten volle te steunen.
Voor Kristof De Clercq, die in zijn nog jonge carrière als galeriehouder toch al een eigen, zinnig parcours volgde, is dat uiteraard geen probleem.

De bezoekers kregen een stempel op de hand en werden dan vriendelijk verzocht om zich via de tuin een weg te banen tussen de monitoren in de 'VIBRATIONS OFf the Format' die Honoré d'O met de hulp van ManfreDu Schu en heel wat anderen gebouwd heeft.
Tuin en tentoonstellingsruimte zijn omgevormd tot een artistiek laboratorium waar zich de komende weken een work in progress zal afspelen volgens een vooraf opgesteld schema. Maar de ervaring begint al met een audiofragment in de doorgang vanaf de straat.
 

Momentopname uit
'VIBRATIONS OFf the Format'
@ Kristof De Clercq Gallery
 
 
 Kristof De Clercq Gallery kondigt het project als volgt aan:
 
VIBRATIONS OFf the Format / Honoré d'O stelt 'Nodigt Uit' tentoon
 
chain reaction on a libretto bij Honoré d'O
sound and image rescripted by
ManfreDu Schu and many others, waaronder jullie
 
 
"Voor zijn solotentoonstelling 'VIBRATIONS OFf' van 16 november tot 21 december werkt Honoré d'O samen met de Weense kunstenaar ManfreDu Schu. Samen nodigen ze zielsverwante kunstenaars, studenten, curatoren, dichters, museumdirecteurs, het publiek ... uit om op allerlei manieren te reageren op het script en de vastgelegde thema's. De deur voor het toeval en het onverwachte staat open. De aandacht voor het gewone inspireert het moment." 
 

Detail uit 'VIBRATIONS OFf the Format' @ Kristof De Clercq Gallery
 
 
 Dat script (het menu), de dagelijkse productie, de interventies en de creatiemomenten kan de bezoeker raadplegen op
 
 
Tijdens dit project worden de galerie- en atelierfunctie voortdurend tegenover elkaar uitgespeeld. De ruimte krijgt, zoals we reeds in het begin suggereerden, een 'artistieke laboratoriumfunctie'. De grens tussen leven en kunst wordt opgeheven.
 
"Zo zal er zich gedurende de hele tentoonstellingsperiode in de galerie één continue plastische activiteit in een kettingreactie van kruisbestuiving ontplooien".
 
Welkom in de grot van Plato en andere schaduwwerelden of ...welke realiteit is echter dan de andere... ?
 
Bent u er klaar voor ?
 

Momentopname uit
'VIBRATIONS OFf the Format'
@ Kristof De Clercq Gallery
 
 
 Tot 21 december 2014
in
Kristof De Clercq Gallery
Tichelrei 82
9000 GENT
 
woensdag t.e.m. zondag: 14 - 18 uur
en na afspraak
 
 
 
 
© Art Spotter voor WATERSCHOENEN

Geen opmerkingen: