Zoeken in deze blog

woensdag 21 oktober 2015

Herinneringsavond Thomas Blondeau in Watou
“Geluk en schoonheid is een goed tankstation, geen vakantiebestemming.”

Thomas Blondeau (1978-2013)

Gisteren, 20 oktober was het twee jaar geleden dat Thomas Blondeau, schrijver, dichter, journalist en columnist overleed. Zijn aforismen, door Hanne Bervoets gedoopt tot ‘Blondismen’, zijn een weerspiegeling van zijn gevoel voor humor, zijn spitsvondigheid en zijn opmerkelijk stilistisch vermogen. In het persbericht als reactie op zijn dood omschreef zijn uitgever (De Bezige Bij) hem als “een bijzonder getalenteerde auteur, die een grote belofte voor de toekomst was.”

‘Literatuur laat zien dat niets, maar werkelijk niets, zo eenvoudig is als het soms kan lijken, een hoopgevende gedachte. En dat je niet alleen bent. Dat natuurlijk ook.”
                                                                        

Thomas Blondeau, De Standaard, interview, 2013Op zaterdag 24 oktober bezorgt Stichting IJsberg vzw u met IJSBERG #2 graag een warme literaire herinneringsavond ter ere van deze veel te vroeg gestorven auteur. De kamers van het Festivalhuis in Watou worden gevuld met woord en beeld van Thomas en vanaf 19u30 is iedereen er welkom voor een boeiend avondprogramma.
Heel wat van zijn (schrijvers)vrienden brengen samen een eresaluut. Jelle Van Riet komt deze avond in goed banen leiden en loodst de aanwezigen langsheen het moois met en van onder andere  Jef Staes, Liesbet Waegemans, Roderik Six, Iris Koppe, Joost Baars, Lotte Brown, Stine Sampers, Ramsey Nasr en Ellen Deckwitz. Frederik Willem Daem creëert in situ een herinneringsinstallatie en gaat hiervoor op zoek naar verhalen en anekdotes rond Thomas. Iedereen die hem een herinnering komt vertellen, krijgt er een handgeschreven kortverhaal voor terug. G A U S S zorgt  voor de muziek en na afloop van dit warme avondprogramma kan u mee klinken op Thomas.

De toegang voor deze avond is gratis maar inschrijven (via liesbet.daeninck@vzwkunst.be)
is gewenst.Geen opmerkingen: