Zoeken in deze blog

dinsdag 4 mei 2021

ATELIER IN BEELD... ONLINE !

 




Atelier in Beeld lanceert website 
(ONLINE TOT 9 MEI 2021) 
met 
meer dan 1200 kunstenaarsateliers 


Kunstwerkt zou op 7, 8 en 9 mei 2021 de eerste editie van Atelier in Beeld organiseren, een open atelierweekend in Vlaanderen en Brussel. Alles stond in de startblokken, maar de huidige coronasituatie noopt de organisatie tot andere plannen. Het weekend gaat niet door, maar de ateliers en kunstenaars kregen een plek op een gloednieuwe website www.atelierinbeeld.be. Neus rond in de meer dan 1200 ateliers en ontdek de verhalen achter de werkplek. 

Op dit exacte moment haalt iemand penselen uit de kast, zit achter zijn draaischijf of buigt zich over haar schetsboek. Meer mensen dan je misschien wel denkt maken nu, terwijl je dit leest, beeldend werk. Ze werken in vernuftige tuinhuizen, lichtrijke hangars of grote groepsateliers. Maar ook op zolderkamers, in de veranda of aan de keukentafel. Hoe groot of klein hun werkplek ook is, het atelier is van onschatbare waarde voor een kunstenaar. 

Catharina en Dan Dhaen


Het is een plek waar iemand trots over vertelt, maar die zelden getoond wordt aan vrienden, bekenden of onbekenden. Terwijl zo’n inkijk als bezoeker altijd een bijzonder moment is: je ogen de kost geven, de geur opsnuiven, in schetsen en verzamelingen snuisteren. 


Academie Temse


Tijdens het atelierweekend Atelier in Beeld wil Kunstwerkt kunstenaars aanmoedigen om hun atelier te tonen en bezoekers laten kennismaken met al die verschillende ateliers. De oproep naar ateliers om deel te nemen aan deze eerste editie viel niet in dovemansoren. Meer dan 1200 ateliers wilden de deuren openen: individuele ateliers, bruisende groepsateliers, maar ook ateliers van academies en zorginstellingen. 


Jo Op De Beeck


Maar een grote publieksstroom op gang brengen naar kleine ateliers, dat is in de huidige omstandigheden nog steeds niet mogelijk. Dus herdachten we het atelierweekend. We maakten een website vol verhalen en filmpjes waarin kunstenaars vertellen over hun werk en atelier. Alle ateliers vind je terug op een overzichtelijke kaart. Klaar om door te scrollen en om je een namiddag in te verliezen. 


Olivier Deprez


Op 26 april lanceerden we deze website met de campagne ‘Hier werkt een kunstenaar’. Via affiches in het straatbeeld, raamaffiches bij de kunstenaars en met spots, advertenties en reportages bij enkele mediapartners roepen we op om massaal de website te bezoeken en de verhalen van al die beeldend kunstenaars te ontdekken. 




Geen opmerkingen: