Zoeken in deze blog

vrijdag 1 oktober 2021

Frank VAN HIEL bij Galerie DE ZIENER (Asse)


Frank VAN HIEL (°1980) weet me al sinds de eerste kennismaking in 2010 te bekoren met zijn 'gevoelige geometrie' waarin vorm, kleur en materiaalgebruik telkens voor een efficiënt evenwicht zorgen.

Met een beperkt gebruik van middelen en materialen creëert hij een wereld waarin de geometrische abstractie tot poëzie verheven wordt.

De huidige werken zijn gerealiseerd met lakverf, houtskool, inkt of potlood op dragers van papier, karton of hout. Dat klinkt misschien vrij eenvoudig, maar Frank Van Hiel laat zowel in de voorbereiding als in de uitvoering van elk werk niets aan het toeval over.


Frank Van Hiel
Zonder Titel, 2021
lakverf/houtskool op papier / karton / hout
74 x 47,5

In het verleden zag ik hem ook wel graag aan de slag gaan met sober sculpturaal werk, ook al was die derde dimensie soms heel minimaal. In de huidige tentoonstelling toont hij meestal geschilderd werk in twee dimensies, maar de werken met uitsnijdingen sluiten toch deels aan bij die driedimensionale, minimale historiek.

Neem nu onderstaand werk:

Frank Van Hiel
Zonder Titel, 2021
Lakverf/houtskool op papier/karton/hout
74 x 47,5 cm

Het werk van Frank VAN HIEL laat zich moeilijk vangen in een foto. Daarvoor is de subtiliteit van het oppervlak veel te intens. Dit werk vraagt om een rechtstreekse dialoog met de toeschouwer. In slechts 16 werken weet de kunstenaar zijn volledige universum te tonen: een artistieke wandeling die de tocht naar Galerie De Ziener meer dan waard maakt.Frank Van Hiel
Zonder Titel, 2021
inkt en potlood op papier,
87,5 x 80 cm

De voorbije 11 jaar kwam Frank VAN HIEL meermaals aan bod in WATERSCHOENEN. De meest recente artikels waren 28/1/2020 (Rossi Contemporary) en 28/1/2019 ('Touching the void' in Galerie De Ziener). Voor die laatste lieten we Pascal Mortier aan het woord.

Voor andere teksten ter voorbereiding van uw bezoek... tik 'Frank Van Hiel' in de zoekbalk van WATERSCHOENEN.Frank Van Hiel
Zonder Titel, 2021
Lakverf op paneel
84,5 x 109,5 cm

Tot 31 oktober 2021

vrijdag t/m zondag
15 tot 18 uur

en na afspraak

GALERIE DE ZIENER
Stationsstraat 55
1730 ASSE

info@deziener.be

© Art Spotter / Waterschoenen 

Geen opmerkingen: