Zoeken in deze blog

donderdag 5 november 2009

Tips voor tentoonstellingen in Aalst, Antwerpen, Asse, Brussel, Gent, Welle en Wieze

In november starten weer verschillende tentoonstellingen. Andere, die we reeds eerder besproken hebben, lopen nog een tijdje door.

*
In AALST start op zondag 15 november (15 uur) bij Galerie c. de vos de tentoonstelling 'Spinsels' van Ria Bosman (een apart artikel n.a.v. ons atelierbezoek staat HIER).
Ria Bosman in haar atelier
Op de bovenverdieping is er werk van Dirk BOES.Eveneens in AALST, bij Galerie In Situ loopt de tentoonstelling 'Blind Spots' met werk van Eric Jan VAN DE GEER en Anne BOSSUROY. Een bespreking staat HIER.


Eric Jan van de Geer en Anne Bossuroy

In ASSE is het al een hele tijd stil bij Galerie budA. Dat heeft alles te maken met wegenwerken in de straat. De eerstvolgende tentoonstelling komt er pas in het voorjaar van 2010. Maar intussen houden ze zich bij budA beschikbaar met collectiestukken uit de vorige tentoonstellingen: kleurrijke houten sculpturen van Franz Absalon, foto's van Michael Chia uit 'Dreams in Dreamland', tekeningen van Benoît Félix en schilderijen van Jacques Fleureaux.
De werken zijn vrijblijvend te bekijken na afspraak.

Nog in ASSE komt Werner CUVELIER vanaf 22 november Galerie De Ziener 'inkleuren'. Ons verslag volgt ongetwijfeld in Waterschoenen.


*


In ANTWERPEN bij Galerie Van De Weghe (Museumstraat 4) stelt Lucas DEVRIENDT nog tot 21 november schilderijen, video's en aquarellen tentoon. Bij Van De Weghe vind je ook een permanente collectie grafisch werk van o.a. Johan TAHON en Philippe VANDENBERG.


Ga in ANTWERPEN dan ook eens naar het Middelheimmuseum voor een bezoek aan de overzichtstentoonstelling Camiel VAN BREEDAM en (indien het weer het toelaat) voor een aansluitende wandeling langs de vaste collectie beelden in het Middelheimpark.

Besprekingen HIER, DAAR en HIER!


In 'De Markten' in BRUSSEL organiseert de Lions Club Brussel Munt de tentoonstelling 'Lionart 2009', een evenement rond hedendaagse en etnische kunst ter ondersteuning van sociale projecten.

Vernissage op vrijdag 13 november om 19 uur i.a.v. Jan HOET.

Open op zaterdag 14 november van 11 t/m 19 uur en op zondag 15 november van 11 t/m 18 uur.

In samenwerking met de galeries De Ziener, Denise Van De Velde, S&H De Buck, Indigo en Petits Papiers.Met voorstelling van 'Premie Jo DE SMEDT'Detail uit een tekening van Jo De Smedt

In GENT kan je in het SMAK nog steeds naar de overzichtstentoonstelling van Michel FRANCOIS, het 'Boekproject' van Klaus SCHERUBEL, 'Coming People', Raphaël BUEDTS, Nick ERVINCK,...


*


In WELLE start Galerie EL op zaterdag 7 november om 16 uur met de dubbeltentoonstelling van Jean-Pierre RANSONNET en Albert PEPERMANS


Albert Pepermans

Jean-Pierre Ransonnet
*
Bij 'Villa De Olmen' in WIEZE pakt Christine Callebaut op zondag 8 november om 15 uur uit met Lieve VANDERSCHAEVE, Jan en Elisabeth LEENKNEGT.
Het werk van Lieve Vanderschaeve beweegt zich over en weer tussen schilderkunst en nieuwe media en creëert een wereld die opnieuw lijkt te ontstaan.

Vader en dochter Leenknegt zetten de familietraditie van de glazenierskunst (Michiel Leenknegt was bekend voor zijn glasramen) op een eigen, hedendaagse wijze verder.

Jan en Elisabeth Leenknegt

Jan Leenknegt bouwde het ambacht van zijn vader uit tot een autonoom kunstenaarschap met internationaal gesmaakte glassculturen.
Elisabeth Leenknegt werd op haar beurt gegrepen door de glaskunst, maar werkt als edelsmid en designer ook aan haar juwelencollectie in zilver en (uiteraard) mondgeblazen glas.


Geen opmerkingen: