Zoeken in deze blog

dinsdag 10 april 2012

For 4 in de Oude Post te Halle

A.T. Biltereyst (schilderijen) en Raphael Charles (tafel)
Nog tot en met 29 april loopt de tentoonstelling For 4 in de Oude Post, vlakbij de basiliek in het centrum van Halle.
Bénédicte Lobelle 
Curator Hugo Meert (zelf ook beeldend kunstenaar, keramist en docent) selecteerde vier kunstenaar-vormgevers en zorgde voor een boeiende en subtiele confrontatie tussen hedendaagse kunst en design. De schilderijtjes van A.T. Biltereyst sluiten heel nauw aan bij zijn grafisch werk als illustrator. Zijn met vlakken en lijnen beschilderde paneeltjes knipogen naar graffiti en street art. Biltereyst houdt van geometrische vormen en lineaire basispatronen, van logo's en tags en vereenvoudigt ze tot hun meest pure vorm. Ook het werk van Bénédicte Lobelle is erg grafisch opgevat. Lobelle vond haar inspiratie in de driehoek voor een kleurrijke installatie van keramieken rasters, vormen en vlakken aan de muur. Ook Raphael Charles tast de grenzen af tussen kunst en vormgeving en werkt tussen object en installatie. Zijn ontwerpen, zoals het prachtige steenkolentapijt of zijn verstelbare salontafel, stellen hun eigen gebruik en concept in vraag. Is dit kunst of design? Eenzelfde versmelting van het functionele en het esthetische vinden we terug in de objecten van Davy Grosemans. Grosemans bedenkt met eenvoudige vormen en banale objecten (een sofa, een gieter) stijlvolle voorwerpen die zowel herkenbaar als bevreemdend, grappig en serieus zijn.
 Raphael Charles (tafel) en Davy Grosemans (gieters)
Four to the floor: een laboratorium voor kunst en design. Met werk van A.T. Biltereyst (schilderijen), Raphael Charles (design), Davy Grosemans (design) en Bénédicte Lobelle (sculptuur). De finissage op 27 april wordt ingeleid door Bie Luyssaert (Design Vlaanderen) en afgesloten met een gastoptreden van The Bony King of Nowhere (tickets 12 €).
Raphael Charles (tapijt)
Expo For 4 nog tot en met 29 april, woensdag en vrijdag 14 tot 18u en in het weekend van 11 tot 17u (gesloten op zondag 8 april !) in de Oude Post, Kardinaal Cardijnstraat, 1500 Halle. Tickets voor de finissage kosten 12 euro via CC 't Vondel: www.vondel.be
(c) Veerle De Saeger voor 'Waterschoenen'

Geen opmerkingen: