Zoeken in deze blog

dinsdag 24 april 2012

Maria Degrève & Maria Gabrielle in Loods 12 te Wetteren-Overbeke


Vincent De Roder van Loods 12 heeft twee vrouwelijke kunstenaars samengebracht. Hoewel de dames elkaar vooraf niet kenden en hun artistieke benadering nogal uiteenlopend is, hebben ze elkaar gevonden in een zeer consistente tentoonstelling.


Dat heeft wellicht ook te maken met de eigenschappen die hen binden. Hun werk geeft de indruk teer te zijn, doet een zekere broosheid vermoeden.

Bij MARIA GABRIËLLE laat zich dat gevoelen in de 'gewassen' kleuren op de schijnbaar kwetsbare dragers. Maar die dragers zijn bijlange niet zo kwetsbaar als ze eruit zien. Het is polyesterpapier dat architecten gebruikten voor hun plannen.
Maria Gabriëlle realiseert met minimale middelen een maximaal picturaal comfort, waarbij de absolute eenvoud van de titels (Sluier, Wolk, Sneeuw, Tien,...) omgekeerd evenredig is met hun poëtische kracht.


Maria Gabriëlle, Sluier, 2012, 114,5x163,5 cm - aquarel op polyesterpapier


Met MARIA DEGRÈVE lieten we U in Waterschoenen reeds kennis maken naar aanleiding van haar tentoonstelling 'Down to the woods'. Onlangs lieten we U nog verder onderduiken in haar wereld.

In de recente werken verkent ze haar favoriete thema's als vrouwelijkheid, sensualiteit en intimiteit. Ze voert onder andere zichzelf op in de opmerkelijke fotoreeks 'Nachtvlinder' en 'Voor R.'

Maria Degrève, Voor R., 2012, 107x135 cm - print

Maria Gabriëlle en Maria Degrève serveren hun artistiek degustatiemenu tot 13 mei 2012 in:

LOODS 12
Koophandelstraat 12
9230 WETTEREN-OVERBEKE

zaterdag en zondag: 15 - 19 uur
 
Maria Gabriëlle, Snaar, 2012, afmeting variabel, aquarel op polyesterpapier
(154,5x114,5 cm) en katoendraad (links)
Maria  Degrève, detail uit Kristal / vallend, 2012, 280 x diam. 140 cm
staal / lakverf en kantstof (rechts)


Geen opmerkingen: