Zoeken in deze blog

donderdag 31 mei 2012

In den Bouw: Generatiegenoten van en met Karel Dierickx

Vorige zondag liep de zonovergoten tuin van Estaminet-Galerie 'In den Bouw' al snel vol. In het galerietje achteraan  startte een nieuwe tentoonstelling. Dat peperkoeken huisjes niet noodzakelijk 'peperkoeken' kunst presenteren, wordt hier sinds 1985 uitvoerig bewezen.

Voor de huidige kleine groepstentoonstelling heeft Karel DIERICKX (°1940) enkele artistieke generatiegenoten en jongere collega's uitgenodigd.

'Generatiegenoten van en met Karel Dierickx' is een tentoonstelling met respect voor de bescheiden omgeving en voor elkaar. Elke kunstenaar is met slechts een paar werken vertegenwoordigd. Hier zijn geen tafelspringers te gast, maar 'vakmannen' die elk op hun manier intens met hun medium omgaan.


Nico LANNOO is de enige graficus in een gezelschap van schilders.

Karel DIERICKX hanteert een voelbare schilderkunst, wat zich overigens ook in zijn beeldhouwwerk vertaalt en het resultaat lijkt van een constant 'gevecht' met de materie. Het aloude woord 'doorwrocht' dringt zich hier onvermijdelijk aan mij op.
Het werk van Dierickx oogt behoorlijk barok tegenover dat van de andere deelnemers.

(Vanaf zaterdag 2 juni duikt Karel Dierickx ook op in de Sint-Jantentoonstelling van Jan Hoet en Hans Martens in de Gentse Sint-Baafskathedraal)


(c) Nico Lannoo

Frank VAN DEN BERGHE (°1946) en Frans LABATH (°1949) ontvangen ons in het eerste kamertje met hun opmerkelijk strakke beeldtaal.
Nico LANNOO (°1960) toont grafisch werk dat je aanvankelijk een schilderkunstige achtergrond laat vermoeden, terwijl alle lagen het resultaat zijn van diverse drukgangen.


(c) Karel Dierickx

In het tweede kamertje ontmoeten we (naast Karel Dierickx) werk van Yves BEAUMONT (°1970) en Tom JOORIS (°1971), intussen habitués van deze kunstblog WATERSCHOENEN.

Ga een kijkje nemen en even verpozen in deze oase van rust...

In den Bouw
Zomerstraat 85
9270 KALKEN

Deze tentoonstelling loopt tot en met 17 juni 2012

vrijdag vanaf 19 uur
zaterdag vanaf 14 uur
zondag vanaf 11 uur
Geen opmerkingen: